Contador: Handlede om at afværge et stort tidstab

Alberto Contador frygtede, at mandagens udbrud på 3. etape kunne bringe hans plan om at vinde Giroen i fare.

Tinkoff-Saxos kaptajn Alberto Contador satte sine holdkammerater på hårdt arbejde på mandagens 3. etape i Giro d'Italia.

Det var ifølge den spanske cykelstjerne nødvendigt at kontrollere tempoet i fronten af feltet på en drilsk etape, der kunne have spoleret hans chance for at vinde i det samlede klassement.

- Holdet arbejdede forrest i feltet, så vi kunne undgå overraskelser og styrt.

- Dagens taktik var den bedste for at undgå mange minutters tidstab og måske sejren, siger Alberto Contador til holdets hjemmeside.

Tinkoff-Saxo fik Manuele Boaro med i et stort udbrud, der holdt helt frem til de sidste kilometer af etapen, hvor manden i den lyserøde førertrøje, Michael Matthews (Orica-Greenedge), tog sejren i en massespurt.

- Vi lod Boaro køre med i udbruddet, mens vi kontrollerede løbet nede i feltet. Vi ønskede ikke en situation, hvor ingen påtog sig ansvaret og gav udbryderne et forspring på 15 minutter, siger Contador.

Den spanske stjernerytter har i denne sæson sat sig for at vinde både Giroen og sommerens Tour de France.

I den samlede stilling er Contador 17 sekunder efter Michael Matthews, der sammen med Orica-Greenedge-holdet har fået en fremragende åbning på Giroen.

Lørdag vandt det australske hold 1. etape - en holdtidskørsel - og mandag tog Matthews sejren på 3. etape. Alle dage har holdet haft førertrøjen.

- Giro d'Italia har indtil videre været en drøm for mig, siger Matthews.

Sportsdirektør Matt White er også imponeret over sine ryttere, som blive rost for at ofre sig for hinanden.

- Vi kunne ikke have forestillet os en bedre start på Giroen. Man møder frem til cykelløb med planer og målsætninger, og indtil videre har vi indfriet dem.

- Vi har altid haft et tæt forhold til hinanden på holdet. Rytterne er skruet godt sammen, og så er de meget loyale over for hinanden, og det er det vigtigste.

- Det er én ting at have en plan, men man skal også have ryttere med evnerne og viljen til at udføre den. De kan være meget stolte af deres kørsel, siger Matt White.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.