Cykelsport

Contador kørte sikkert Vuelta-sejren i land

Bjarne Riis-stjernen Alberto Contador sikrede sig søndag aften sin samlede Vuelta a España-triumf nummer tre

Contador vandt Vueltaen. Arkivfoto: Jaime Reina/Scanpix

Contador vandt Vueltaen. Arkivfoto: Jaime Reina/Scanpix

SANTIAGO DE COMPOSTELA: Den spanske cykelstjerne Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kørte søndag aften som ventet den samlede sejr hjem i Vuelta a España, som sluttede med en 9,7 kilometer lang enkeltstart med mål i Santiago de Compostela.

21. etape var præget af regnvejr, så for Contador handlede det om at undgå styrt og forsvare føringen på 1.37 minutter ned til Chris Froome (Sky) på andenpladsen. Det lykkedes.

Selve etapen blev vundet af italieneren Adriano Malori (Movistar) i tiden 11.12 minutter. Han kørte ruten i tørvejr.

Den samlede sejr

Det samlede facit for Contadors Vuelta i år var to etapesejre og selvfølgelig den samlede sejr som det vigtigste. Det havde ingen for alvor regnet med inden starten for tre uger siden. Contador var mødt op til Vueltaen uden de store ambitioner, efter at han styrtede og udgik af sommerens Tour de France.

- Jeg tror, at jeg får muligheder for at vinde minimum en etape i den sidste del af Vueltaen, hvis jeg klarer mig godt igennem de første 10 dage, sagde Contador, der også afviste, at Tinkoff-Saxo havde presset ham til at starte i Vueltaen efter nedturen i Tour de France:

- Det er min egen beslutning. Men jeg ved naturligvis også, at det er vigtigt for holdet. Men jeg gør det også for folket. Det har støttet mig meget, lød det fra Contador.

Ville vise trøjen

Heller ikke Tinkoff-Saxo-ledelsen havde inden starten de store forventninger til Contador, der fik et brud på skinnebenet under Tour de France.

- Jeg er ikke sikker på, at det vil være seriøst at sigte efter den samlede sejr efter kun nogle få ugers hård træning i bjergene. Men vi vil vise trøjen frem. Vi skal nok blive set, sagde sportsdirektør Philippe Mauduit og underspillede måske over for omverdenen.

I løbets første uge viste Contador så fine takter, at han allerede på den første hviledag turde melde ud, at han gik efter den samlede sejr.

Contador vandt kongeetape

På 10. etape overtog Contador løbets røde førertrøje med en fjerdeplads på den 36,7 kilometer lange enkeltstart.

Contador understregede for alvor sin styrke på 16. etape - kongeetapen - som han vandt efter en heftig duel med rivalen Froome.

Det blev også en sejr på lørdagens 20. etape, da Contador igen satte Froome på plads på det afsluttende bjerg.

Sejr nummer seks

Med Vuelta-sejren er Contador noteret for i alt seks triumfer i de tre Grand Tours.

Vueltaen har han vundet tre gange, Tour de France to gange og Giro d’Italia en enkelt gang.

Contador vandt desuden Touren i 2010 og Giroen året efter, men begge disse sejre blev senere frataget spanieren, fordi det blev afsløret, at han havde dopet sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst