Contador og Froome prøver hinanden af i mini-Tour

Med afbud fra Bradley Wiggins er Chris Froome og Alberto Contador de store Tour-favoritter. De mødes nu i test

Contador og Froome prøver hinanden af i mini-Tour

Tour de France blev en vinderkandidat fattigere, da Bradley Wiggins måtte trække sig med en knæskade fredag.

Hvem der ellers kan vinde verdens største cykelløb, får alverdens cykelfans en indikation af i den kommende uge.

Når optaktsløbet Critérium du Dauphine går i gang søndag, mødes således to af de varmeste navne Chris Froome (Team Sky) og Alberto Contador (Saxo-Tinkoff).

Sammen med Schweiz Rundt er løbet i Alperne traditionelt et etapeløb, som giver en god indikation af, hvem der er på vej mod noget stort i Tour de France.

- Man kan sagtens se det som et mini-Tour de France, for alle favoritterne og mange af de store navne er her, siger Chris Froome til AFP.

Froome besejrede Alberto Contador i Tirreno-Adriatico tidligt på foråret, og har generelt virket lidt skarpere i år, end Bjarne Riis' spanske guldfugl.

- Alle skulle være i rimelig god form nu så tæt på Tour de France. Oven i har vi også en ret hård rute med nogle meget krævende afslutninger på bjergtoppe, og en enkeltstart. Det er otte dages cykelløb, men det er bestemt også en god test for Tour de France, siger Froome.

Særligt enkeltstarten på onsdag vil afgøre, hvem der kan indlede Tour de France med selvtilliden i orden. Styrkeforholdet mellem Chris Froome og Alberto Contador i bjergene, kan være så tæt, at det bliver enkeltstarten, som afgør hvem af dem, som slutter bedst.

Til gengæld kan Chris Froome glæde sig over, at der ikke længere er tvivl om, hvorvidt han eller Bradley Wiggins er Sky's kaptajn i Tour de France.

Tour de France indledes den 29. juni på Korsika.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.