Contador satte alle på plads og tog førertrøjen

Alberto Contador vandt endnu en etape og fører nu samlet i etapeløbet Tirreno-Adriatico.

Den spanske Tinkoff-Saxo-rytter Alberto Contador sikrede sig søndag etapesejren for anden dag i træk i det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico.

På løbets femte etape, der bød på 190 kilometer fra Amatrice til Guardiagrele, satte han alle de nærmeste konkurrenter på plads og ligger nu i samlet sejrsposition.

Contador angreb på etapens længste stigning, og Nairo Quintana måtte opgive at følge spanieren. Nairo Quintana (Movistar) endte med at tabe vital tid i det indbyrdes regnskab.

Etapens nummer to blev Simon Geschke (Giant-Shimano), der sluttede seks sekunder efter Contador.

Dermed overtager Contador den samlede føring i løbet. Hans forspring til nummer to, Nairo Quintana, er på to minutter og otte sekunder, mens Contadors holdkammerat Roman Kreuziger ligger på tredjepladsen to minutter 15 sekunder efter.

Contador var forståeligt nok glad efter søndagens etape.

- Drømmen var at stikke alene, og det var min motivation. Jeg behøver vel ikke at sige, at jeg er ekstremt glad for resultatet og for måden, hele holdet leverede på i dag.

- Løbet er ikke slut, før sidste etape er overstået, så den samlede sejr er endnu ikke sikker. Lige nu nyder jeg bare øjeblikket, siger Alberto Contador til holdets hjemmeside.

Løbet slutter på tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.