Contador sled sig igennem: Nu skal jeg have is på

Lørdag vil en amputeret Contador forsøge at forsvare førertrøjen på en etape, hvor han normalt ville angribe.

Andre Greipel, Alberto Contador og Fabio Aru, fredag på 7. etape af Giro d'Italia. Foto: Claudio Peri/ANSA/POLFOTO

Andre Greipel, Alberto Contador og Fabio Aru, fredag på 7. etape af Giro d'Italia. Foto: Claudio Peri/ANSA/POLFOTO

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) kæmpede sig fredag gennem årets længste etape i Giro d'Italia med skulderproblemer, som han fik efter et styrt på torsdagens etape.

Efter 264 kilometer og over syv timer på cyklen glæder spanieren sig bare til at få is. Det siger han efter løbet ifølge AFP.

- Jeg kan ikke vente til, jeg kommer hen på hotellet og får noget hvile og is på min højre skulder, siger Contador, der kører i den lyserøde førertrøje.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af armen efter de første fire timer af løbet, siger Contador.

I dele af etapen befandt Contador sig bagest i feltet - en uvant position for en mulig vinder af det samlede klassement.

Der skal man dog ikke forvente at se Contador på lørdagens etape, hvor der formentlig kommer angreb på førertrøjen. Etapen køres over 186 kilometer og slutter på en kategori 1-stigning.

- Det kommer til at være hårdt i morgen (lørdag, red.). Normalt ville jeg angribe, men nu ser det mere ud som om, jeg skal forsvare, siger Contador.

Det var den 25-årige italiener Diego Ulissi, der vandt fredagens etape. En stor triumf for Lampre-rytteren, der har været ude af cykelsporten i ni måneder med en dopingkarantæne, som han fik på baggrund af sidste års Giro d'Italia.

- Jeg har været gennem en hård tid. Dette er en form for befrielse, men det er på ingen måde en hævn, siger Ulissi.

Det var for høje værdier af Salbutamol, som rytteren havde ved sidste års udgave af Giroen. Årsagen skyldes brugen af godkendt astmamedicin, hvilket var en formildende omstændighed ved strafudmålingen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.