Contador vil aflevere dna for at fjerne mistanke

Alberto Contador er klar til at bevise, at han ikke var kunde hos dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Contador vil aflevere dna for at fjerne mistanke

Cykelrytteren Alberto Contador understreger på ny, at han ikke var kunde hos dopinglægen Eufemiano Fuentes, og denne gang er han klar til at bevise sin uskyld, hvis nogen beder ham om det.

Contador, der kører for danske Team Saxo-Tinkoff, siger i et interview med den spanske avis Marca, at han ikke ville tøve et sekund med at afgive en dna-prøve, hvis han blev spurgt.

- Jeg ville ikke tænke over det så meget som et øjeblik. Jeg ville aflevere den i samme øjeblik, de bad om dem, så alt kunne komme frem i lyset en gang for alle, siger Contador.

Contador var i årevis rygtet som en af kunderne hos dopinglægen, der er hovedperson i Operacion Puerto-sagen. Politiet fandt angiveligt blodposer med initialerne AC hos Fuentes, der er anklaget for at forbryde sig mod folkesundheden.

Det var planen, at Team Saxo-Tinkoff-kaptajnen i februar skulle møde op i retten som vidne i sagen mod Fuentes.

Men Contador slap, efter flere andre tidligere Liberty Seguros-ryttere havde været i vidneskranken og sagt, at holdet ikke arbejdede sammen med Eufemiano Fuentes i 2006, hvor sagen sprang i luften kort før starten på Tour de France.

Selv om Alberto Contador er blevet kædet sammen med Eufemiano Fuentes, så har både Contador og Fuentes hele vejen igennem nægtet, at de har arbejdet sammen.

Contador understreger i interviewet med Marca, at han er villig til at afgive en dna-prøve for at få lukket ned for alle spekulationer og for at sikre, at journalister og alle andre igen kan bruge kræfterne til at diskutere sportslige emner.

Den spanske kaptajn på Bjarne Riis' mandskab stiller i denne uge til start i etapeløbet Tirreno-Adriatico. Løbet skydes i gang onsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.