Contadors angreb blev ikke belønnet

På en hård dag i de spanske bjerge prøvede Alberto Contador uden held at køre sig i den røde førertrøje.

1. september 2012 17:50 - Opdateret 1. september 2012 17:50

Contadors angreb blev ikke belønnet

Alberto Contador gjorde alt, hvad han kunne, men det lykkedes ikke at erobre den røde førertrøje på 14. etape af cykelløbet Vuelta a España.

Tværtimod satte Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren ni sekunder til i forhold til den førende Joaquim Rodriguez.

Selv om Contador angreb og angreb, svarede Rodriguez hele tiden igen og slog endnu engang sin landsmand på de sidste meter og indkasserede dermed også vigtige bonussekunder.

Saxo Bank-Tinkoff Bank markerede sig ellers stærkt på dagen, ikke mindst da favoritgruppen på vej mod afslutningen skulle indhente en gruppe på en lille snes udbrydere.

Med seks mand i front tog danskerholdet ansvar for at lukke hullet, og forehavendet lykkedes, endda selv om Alberto Contador punkterede på næstsidste stigning og måtte skifte cykel.

Katushas Alberto Losada strittede ganske vist længe imod, men på den sidste stigning op til Puerto de Ancares måtte også han give fortabt over for Saxo Bank-Tinkoff Banks offensiv.

De sidste 9,5 kilometer bød på en gennemsnitlig stigningsprocent på 8,1, og den slags er en lækkerbisken for en klatrer som Contador.

Spanieren havde endda overskud til at lade sig falde tilbage og kigge konkurrenterne ud, inden han satte sit angreb ind.

Det skete med lidt mere end tre kilometer tilbage af etapen. Udfaldet så umiddelbart ud til at gøre ondt på konkurrenterne.

Christopher Froome fra Sky kunne i første omgang ikke følge med, men Rodriguez i den røde førertrøje kunne ikke rystes af, selv om Contador blev ved med at stikke.

Det var dog blot den første af tre bjergetaper i træk, så han har flere chancer for at prøve at knække den stærke Rodriguez.

Søndag venter endnu en afslutning på toppen af et bjerg, og her kommer klassementrytterne igen til at dyste om vigtige sekunder.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...