Container på Tværmolen

Og det er en, som skiller sig ud

Teststation og meteorologhytte på Tværmolen.Foto: Preben Andreasen <i>Preben Andreasen</i>

Teststation og meteorologhytte på Tværmolen.Foto: Preben Andreasen Preben Andreasen

HIRTSHALS:Nu er containere jo langt fra noget særsyn på Hirtshals Havn, de findes i hundredvis. Men alligevel er der enkelte, der skiller sig ud fra mængden.

En sådan har nu i over et år stået på Tværmolen. Det er en hvid 20 fods container med påskriften Grundfos. Teknisk chef ved Hirtshals Havn Peter Ydesen fortæller, at containeren er en teststation til afprøvning af saltvandspumper og motorer. Teststationen skal bruges til at teste pumpernes og motorernes modstand over for korrosion og tæring.

Grundfos, som er en danskejet international virksomhed, er en af verdens førende pumpeproducenter. Man har valgt at placere teststationen i Hirtshals på grund af beliggenheden ved Nordsøen. Her er vandets saltindhold dobbelt så stor som i Kattegat, hvilket gør det muligt her at teste industriprodukter, som skal kunne modstå større korrosion og tæring.

Grundfos gør mere og mere i industriprodukter, som skal kunne modstå ekstreme driftsforhold, og derfor er det nødvendigt at teste produkterne i mere saltholdigt vand.

Tæt på containeren står en lille træhytte, men den har ikke noget med teststationen at gøre. Den indeholder udstyr, der bruges til opsamling af meteorologiske data.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.