Coolshop vil købe op

Coolshop er så stor, at den vil opkøbe konkurrenter

Coolshop kaster redningskranse ud til de konkurstruede netbutikker, der er sunde i kernen, men mangler det, Coolshop bl.a. kan levere - kapital og viden.

Coolshop kaster redningskranse ud til de konkurstruede netbutikker, der er sunde i kernen, men mangler det, Coolshop bl.a. kan levere - kapital og viden.

Coolshop har haft en rekordomsætning og ikke mindst et julesalg, der har sprængt alle rammer. Det har polstret virksomheden tilstrækkeligt til, at Coolshop nu er klar til at udvide forretningen ved at overtage en eller flere skrantende netbutikker - og dem er der ifølge analysefirmaet Kaas og Mulvad rigtig mange af: Næsten halvdelen af de danske netbutikker er truet af konkurs. - Det betyder dog ikke, at butikkerne ikke har en god forretningsidé, siger Jacob Risgaard, direktør i Coolshop. Har ikke det, der skal til Hans vurdering er, at netbutikkerne ofte ikke helt har det, der skal til, når det gælder dygtige indkøbere, volumen og et meget stramt logistiknetværk. For det er det, der - sammen med loyale kunder - skal til, for at få en netbutik til at give overskud. - Det har vi efterhånden rigtig godt styr på. Derfor vil vi se på, hvilke netbutikker der kunne bruge nogle af vores muskler til at blive til en god forretning, og vi forventer på baggrund heraf at investere i eller overtage en eller flere eksisterende butikker i løbet af de kommende måneder, siger Jacob Risgaard. Jacob Risgaard er især udeefter ejerledede netbutikker med et dybt produktkendskab inden for brancher, Coolshop endnu ikke er en del af. Og meget gerne butikker, der har svært ved at få nok volumen i omsætningen. Kendetegner netbutikker Netop det kendetegner ifølge Jacob Risgaard stort set alle de netbutikker, der hænger i bremsen på både omsætning og indtjening. - Netbutikker har generelt alt for meget fokus på det tekniske og omvendt alt for lidt fokus på godt købmandskab, logistik og salg, salg, salg. Man kan ikke leve af at have et flot design, hvis forretningsplanen ikke holder. Den del vil vi gerne byde ind med, siger Jacob Risgaard.