Vorupør

CopenCold Hawaii fik støtte for 750.000 kroner - det kunne ikke afværge et underskud

Thisted Kommune var af de helt sponsorer til sidste års CopenCold Hawaii VM i stand ud paddle

I september 2017 var der SUP-VM i Vorupør og København med Thisted Kommune som en af de økonomiske garanter - blandt andet med en sidste-øjebliks underskudsgaranti på 250.000 kr. Arkivfoto: Bo Lehm

I september 2017 var der SUP-VM i Vorupør og København med Thisted Kommune som en af de økonomiske garanter - blandt andet med en sidste-øjebliks underskudsgaranti på 250.000 kr. Arkivfoto: Bo Lehm

THISTED:Omkostningerne ved at lave et internationalt idrætsstævne er store - og ofte større end indtægterne.

Det gælder også for sidste års CopenCold Hawaii - world cup stævnet i stand up paddle, som blev afviklet dels i København, dels i Vorupør.

I følge regnskabet endte stævnets økonomiske resultat med et minus på 3.511 kroner, men det ville være større, hvis ikke Thisted Kommune i 11. time inden vm-stævnet blev skudt i gang, havde givet en underskudsgaranti på 250.000 kroner oveni de i alt 500.000 kroner, kommunalbestyrelsen bevilgede i 2015 til forberedelse og gennemførelse af vm-dysten.

I følge regnskabet var der indtægter for 4.592.605 kroner, heraf godt 2,6 mio. kroner i offentlige tilskud, godt en million kr. fra sponsorer og 680.000 kr. fra private fonde. Endelig havde arrangøren, Friends of Cold Hawaii, skudt 202.800 kroner i arrangementet.

Kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg tog i denne uge regnskabet til efterretning som første politiske instans, inden det 29. maj lander på kommunalbestyrelsens bord. I næste uge ser økonomiudvalget på det.

- Thisted Kommune har fået, hvad vi bad om i forhold til synliggørelse, siger udvalgsformand Niels Jørgen Pedersen (V), som mener, at det står mål med de mange kommunale støttekroner til arrangementet.

Lært af forløbet

Niels Jørgen Pedersen understreger, at stævneregnskabet ikke skal politisk godkendes, og at sagen alene er en efterretningssag.

- Vi har lært noget af den - og det er måske heller ikke et forløb, der tjener til gentagelse, siger Niels Jørgen Pedersen.

Det sker med tanke for, at arrangørerne meget tæt på stævnestart erkendte, at budgettet ikke hang sammen. Det førte til, at kommunalbestyrelsen i juni 2017 bevilgede en underskudsgaranti på 250.000 kroner oveni de 500.000 kroner, der allerede var bevilget.

- Underskudsgarantien burde måske være kaldt et ekstraordinært tilskud, men pengene blev bevilget - og de er brugt. Havde vi ikke gjort det, var stævnet måske ikke gennemført, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.