Coq au vin

Fødevarer 25. oktober 2008 06:00

1 stk. stor unghane 100 gram bacon 4 stk. skalotteløg 200 gram svampe 1 dl rød balsamico 3 dl hønsefond 1 flaske kraftig rødvin Bredbladet persille Lidt frisk timian 1 laurbærblad Et halvt hvidløg Fremgangsmåde: Unghanen skæres ud i otte lige store stykker med ben, alle stykkerne brunes godt af. Skalotteløgene pilles og skæres i halve. Store tern af bacon steges gyldne, og løgene tilsættes, steges forsigtigt uden at tage farve. Balsamico og rødvin tilsættes og koges forsigtigt ned til en ottendedel. Tilsæt hvidløg, timian og bouillon og lad det koge op. Læg unghanestykkerne i, så de dækkes halvt af bouillon. Det hele skal simre til alt er mørt cirka halvanden time. Kød og løg tages op, og saucen reduceres. Server unghanen i saucen med stegte svampe og hakket persille. Eventuelt kartoffelmos.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...