Cornelius giver FCK luft i topstriden

FC København var bagud 0-1, men vandt 2-1 over FC Nordsjælland og cementerede førstepladsen i Superligaen

Andreas Cornelius blev matchvinder for FCK. Foto: Scanpix

Andreas Cornelius blev matchvinder for FCK. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:FC København lægger afstand til rivalerne i toppen af Superligaen, efter at hovedstadsklubben lørdag aften med to mål på syv minutter kom ud af en slem knibe og vandt 2-1 over FC Nordsjælland i Parken.

Dermed gav kampen i første omgang et plus til FCK i kampen om mesterskabet, men spillemæssigt var de to hold nu nogenlunde så lige, som de fleste på forhånd havde ventet.
Til slut viste det sig, at gæsterne ikke magtede at stå imod FC Københavns fysik, da hjemmeholdet i begyndende desperation begyndte at spille simpelt.
FC Nordsjælland var nemlig marginalt bedst før pausen. Holdet har slebet på sit spilkoncept gennem flere sæsoner, og det var derfor slet ikke overraskende, at gæsterne gennem første halvleg i Parken viste det mest strukturerede opspil af de to tophold.
Dermed ikke sagt, at nordsjællænderne nødvendigvis var farligst, for FC København truede flere gange Jesper Hansens mål, når de med deres mere direkte og dynamiske stil bragte mestrene i ubalance.
Det var en helt lige og meget fin første halvleg, som kulminerede da en af dansk fodbolds mest angrebsstærke backer, FCN's Michael Parkhurst, lige akkurat fik klemt et langskud ind mellem FCK-keeper Kim Christensens arm og den ene stolpe.
For neutrale tilskuere var det slet ikke nogen tosset udvikling, for det forhindrede en anden halvleg, hvor de to hold ville spekulere i en fornuftig nulløsning.
Nu var hjemmeholdet presset, og det kunne man straks se, da FCK'erne fra halvlegens start begyndte at spille simpelt og øse tidlige indlæg ind mod Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen.
Nogen umiddelbar effekt fik det dog ikke, men det høje pres gjorde, at FC Nordsjælland for en gangs skyld havde svært ved at finde hinanden med afleveringerne.
Der skulle dog et hjørnespark til, før netop indskiftede Igor Vetokele kunne udligne fra tæt hold.
Det skabte nyt liv hos et efterhånden noget apatisk hjemmepublikum, og da Cornelius flot headede Pierre Bengtssons indlæg i nettet syv minutter senere, steg brølet fra godt 17.000 tilskuere op over nationalstadion.
Dermed har FC København skabt en afstand på seks point ned til de forsvarende mestre og fire ned til AaB, der søndag møder Randers. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.