Cornelius sænker Molde i Europa League

FC København vandt med hiv og sving 2-1 i Parken over Molde i den første kamp i Europa League-gruppespillet.

Cornelius sænker Molde i Europa League

FC København fik en god start i Europa League-gruppespillet, da holdet torsdag aften vandt 2-1 hjemme over de norske mestre fra Molde.

Men sejren var langt fra overbevisende, og FCK-spillet var i en times tid midt i kampen ikke specielt prangende eller idérigt.

Alligevel kunne landsholdskometen Andreas Cornelius på en flot slutspurt af FCK score det afgørende mål et kvarter før tid. Og resultatet er nu en gang det vigtigste i fodbold.

FCK kom foran 1-0 på et pudsigt mål efter 20 minutter, hvor Claudemir spidsfindigt afsluttede, og Cesar Santin i offside-position blot lod bolden passere uden at røre den.

Bolden gik i mål, og den finske dommer Antti Munukka vurderede trods norske protester ikke, at brasilianeren havde indflydelse på spillet.

Molde svarede igen få sekunder før pausen med en 1-1-udligning. Det var den FCK-ejede Molde-spiller Pape Pate Diouf, som fik vist, at han også kan score mål i Parken, hvilket var en mangelvare, da han spillede i klubben.

Diouf er lejet ud til Molde for resten af sæsonen, og senegaleseren tog fusen på et passivt FCK-forsvar, som slet ikke fik markeret ham godt nok i situationen.

FCK var det bedste hold i begyndelsen og slutningen af kampen, og københavnerne havde også flere afslutninger end nordmændene. Molde spillede med mange mand bag bolden og lukrerede på kontraangreb.

Det hjalp ikke FCK, at en velspillende Nicolai Jørgensen måtte udgå blot fem minutter efter Claudemirs 1-0-mål.

Indskiftede Martin Vingaard kom dog ind og havde en afgørende fod med i 2-1-målet, og det viser bredden på FCK-holdet. Også indskiftede Igor Vetokele kom ind med energi og stod uselvisk for oplægget til Cornelius' 2-1-mål.

Den nyudklækkede landsholdsangriber var FCK's farligste mand, og alene i første halvleg havde Cornelius fire afslutninger, hvor han skulle have scoret på mindst den ene af dem.

Han virker efterhånden til at være en langtidsholdbar afløser for Dame N'Doye, selv om den 19-årige komet godt kunne have scoret flere mål torsdag aften.

Moldes træner Ole Gunnar Solskjær havde på forhånd sagt, at et point i Parken ville være mere end godkendt. Derfor må han ærgre sig over, at Diouf brændte en friløber i slutminutterne.

I den anden kamp i gruppen spillede Stuttgart 2-2 hjemme mod Steaua Bukarest.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.