Corona-nedgang og skatteteknik tynger Twitter

Det sociale medie Twitter har fået mange nye brugere. Men coronakrisen koster på omsætningen i andet kvartal.

Twitter fik flere brugere, men færre penge i kassen i andet kvartal.

Twitter fik flere brugere, men færre penge i kassen i andet kvartal.

SAN FRANCISCO: Det sociale medie Twitter har fået betydeligt flere brugere det seneste år. Det redder dog ikke selskabet fra et massivt underskud. Det viser regnskabet for andet kvartal. Det er de tre måneder, der sluttede med juni.

Ifølge regnskabet har selskabet, der tidligere i juli var ramt af et stort it-angreb, 186 millioner dagligt aktive brugere. Ved udgangen af marts var der 166 millioner.

- Vi øgede vores antal dagligt aktive brugere med 34 procent år til år i andet kvartal. Det er den højeste vækst, siden vi begyndte at rapportere tallet, skriver Twitters administrerende direktør, Jack Dorsey.

De mange nye brugere kunne dog ikke stoppe et betydeligt fald i omsætningen - de penge, Twitter tjener på reklamer - i kvartalet. Den faldt med omkring 20 procent til 683 millioner dollar.

Indtægter fra reklamer, der står for omkring 80 procent af Twitters samlede omsætning, faldt med 23 procent år til år.

Twitters andet store forretningsben - værktøjer til at promovere specielle events - blev tæt på udslettet af coronapandemien.

- Omsætningsfaldet afspejler en moderat bedring i efterspørgslen på annoncer siden de sidste tre uger af marts.

- På trods af pandemien har brands fundet nye måder at blive del af samtalen på Twitter og komme i kontakt med deres kunder på, skriver finansdirektør Ned Segal i regnskabet.

Twitters omkostninger steg samtidig i andet kvartal. Det var skidt nyt for bundlinjen.

Resultatet var yderligere martret af en stor nedskrivning drevet af skatteteknik. Selskabet skabte sig i 2019 et milliardstort skatteaktiv - groft sagt værdi af kommende overskud, der ikke skal beskattes - ved at flytte intellektuelle rettigheder til Irland.

Men coronakrisen har gjort, at selskabet ikke har fået det ventede overskud, der skulle udnytte skatteaktivet. Derfor tager selskabet en nedskrivning på værdien af skatteaktivet på omkring en milliard dollar.

Det betyder, at Twitter i andet kvartal må notere et underskud på 1,2 milliarder dollar.

Fraregner man den hensættelse, ville Twitter havde givet et underskud på 127 millioner dollar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.