Corona og lav oliepris smerter Maersk Drilling

Maersk Drilling tabte omsætning i første kvartal, og ser ikke nogen bedring i nær fremtid.

Med lave oliepriser er behovet for at leje olierigge og borerigge faldet, og Maersk Drilling gør sig klar til, at det kan tage lidt tid, før det ændrer sig. (Arkivfoto)

Med lave oliepriser er behovet for at leje olierigge og borerigge faldet, og Maersk Drilling gør sig klar til, at det kan tage lidt tid, før det ændrer sig. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Borerigselskabet Maersk Drilling har ikke haft optimale vilkår for sin forretning i første kvartal i år, og det kan læses i selskabets omsætning, der falder fra omkring 2,1 milliarder kroner samme tid sidste år til cirka 1,9 milliarder kroner i år.

Og selskabet frygter, at det ikke bliver bedre tider lige foreløbig.

Maersk Drilling tjener sine penge på at udleje borerigge og boreskibe.

Det har været en svær branche i årets tre første måneder, hvor hovedsageligt lave oliepriser, men fra marts også coronavirus, har sænket appetitten på at bore efter ny olie.

De vilkår forventes ikke at blive bedre i den nærmeste tid. Derfor har Maersk Drilling allerede nedjusteret 2020-målene to gange i foråret.

Ifølge Maersk Drillings direktør Jørn Madsen startede kvartalet lovende, men den udvikling vendte - blandt andet på grund af udbruddet af coronavirus.

- Med en kombination af Covid-19 og lave oliepriser står vi over for hidtil usete tider i offshore drilling-industrien, skriver Jørn Madsen i en meddelelse onsdag.

Både i april og i maj har Maersk Drilling annonceret, at den vil skære i antallet af stillinger. I april blev det oplyst, at 250-300 stillinger i Nordsøen blev fjernet. I maj blev det oplyst, at 150-170 stillinger på land skulle spares væk.

Maersk Drilling kan ifølge Jørn Madsen klare sig i lang tid med hårde vilkår, og selskabet har ikke umiddelbart brug for at få tilført kapital lige nu.

Udbruddet af coronavirus har været med at sænke den økonomiske aktivitet i store dele af verden. Det har nedbragt efterspørgslen efter olie. Og med den lave efterspørgsel er prisen faldet.

Maersk Drilling var tidligere en del af A.P. Møller-Mærsk-koncernen. Men fra april sidste år blev Maersk Drilling sendt på egne ben og er i dag et selvstændigt børsnoteret selskab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.