Corona tvinger partier i Vordingborg til krisemøde om valgkamp

Mandag skal partierne i Vordingborg beslutte, om alle skal indstille den fysiske valgkamp efter coronasmitte.

Partierne i Vordingborg Kommune skal mandag eftermiddag mødes og drøfte afviklingen af den resterende valgkamp. Flere af partierne har indstillet den fysiske del af valgkampen som følge af coronasmitte. (Arkivfoto).

Partierne i Vordingborg Kommune skal mandag eftermiddag mødes og drøfte afviklingen af den resterende valgkamp. Flere af partierne har indstillet den fysiske del af valgkampen som følge af coronasmitte. (Arkivfoto).

VORDINGBORG:Mandag klokken 15 er alle partier i Vordingborg Kommune indkaldt til et krisemøde, hvor de skal diskutere, hvordan valgkampen skal foregå frem mod kommunalvalget 16. november.

Det siger 2. viceborgmester Michael Seiding Larsen (V) til Politiken.

Det samme bekræfter Venstres spidskandidat og gruppeformand, Karina Fromberg, over for Ritzau. Hun deltager i mødet mandag eftermiddag.

I Vordingborg har Dansk Folkeparti og Radikale Venstre valgt at indstille dele af deres valgkamp. Årsagen er smitte blandt kandidaterne, hvilket blandt andet udspringer af et vælgermøde tirsdag i sidste uge.

- Det skal drøftes, om alle partier skal lægge den fysiske valgkamp til ro.

- Min frygt er, at det eskalerer fuldstændigt. Og tester man positiv nu, skal man holde sig isoleret i otte dage. Men vi skal jo kunne være der på valgnatten for at konstituere os, siger Michael Seiding Larsen til Politiken.

Karina Fromberg forklarer, at man indtil videre følger myndighedernes retningslinjer.

Der er på nuværende tidspunkt ingen restriktioner fra myndighederne, som kræver, at partier indstiller dele af valgkampen.

- Vi skal have en snak og forventningsafstemme hele vejen rundt.

- Der er jo noget, der hedder den demokratiske proces, så det nytter ikke noget, hvis der sidder tre partier tilbage i paneldebatterne, siger Karina Fromberg.

På spørgsmålet om, hvorvidt Michael Seiding Larsen er med på, at alle indstiller valgkampen i Vordingborg, lyder svaret:

- Det lyder ganske fornuftigt og som det mest rigtige at gøre i dette øjeblik. Alt andet lige kommer folkesundheden før valgdebatter, siger han til Politiken.

Ifølge TV 2 Øst er mindst fem personer i panelet til vælgermødet tirsdag konstateret smittet efterfølgende. Det gælder også flere blandt publikum.

Mediet beretter, at en af de coronasmittede er Kathrine Olldag (R), som er medlem af Folketinget, og som stiller op til kommunalvalget i Vordingborg.

- Det er helt vildt dårlig timing. Men det er lidt det eneste rigtige lige nu, siger Kathrine Olldag til TV 2 Øst. Hun er færdigvaccineret.

Også andre steder i landet har coronasmitte stukket en kæp i hjulet på valgkampen.

Dansk Folkeparti har - ud over i Vordingborg - indstillet dele af valgkampen i Odsherred.

I Lemvig Kommune er et stort vælgermøde tirsdag aften aflyst. Det skriver TV Midtvest.

Det skyldes, at spidskandidaterne for Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er blevet smittet med corona efter et tidligere arrangement.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden