Coronakrisen har endnu ikke ført til stigning i konkurser

Coronakrisen har ikke ført til stigning i konkurser. Økonomer frygter mange konkurser til efteråret.

En del Dalle Valle-restauranter er gået konkurs under coronakrisen, men generelt set har antallet af konkurser endnu ikke været større end normalt. Økonomer frygter en stigning de kommende måneder. (Arkivfoto)

En del Dalle Valle-restauranter er gået konkurs under coronakrisen, men generelt set har antallet af konkurser endnu ikke været større end normalt. Økonomer frygter en stigning de kommende måneder. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Der har endnu ikke været en stigning i antallet af konkurser i danske virksomheder trods coronakrisen.

Det oplyser Danmarks Statistik. Antallet af begærede og erklærede konkurser ligger endda en smule lavere end de senere år.

- Den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter har de seneste tre måneder ikke - endnu - udløst en markant stigning i antallet af erklærede konkurser og konkursbegæringer, skriver Danmarks Statistik.

- Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan også spille en rolle i dette.

Danmarks Statistik gør opmærksom på, at konkurstallene skal læses med en del forsigtighed.

Der er ophobet en del konkurssager i retterne, fordi de har været lukket ned i cirka halvanden måned under coronaudbruddet.

Hos Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt, at der ikke har været en markant stigning i antallet af konkurser. Han frygter, at det kan komme i løbet af de kommende måneder.

- Der går normalt lidt tid, fra en krise rammer, til problemerne i de enkelte virksomheder bliver så alvorlige, at det ender i en konkurs.

- Dertil er der en risiko for, at flere virksomheder vil gå konkurs, når de nuværende hjælpepakker igen afvikles, siger han i en skriftlig kommentar.

Samme vurdering kommer fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er endnu alt for tidligt at drage et lettelsens suk, og der er ingen tvivl om, at coronakrisen har ramt danske virksomheder med lynets hast.

- Og selv om der i dag står genåbning på menuen, så har mange virksomheder fået revet hele eller dele af deres omsætningsgrundlag væk under sig fra den ene måned til den anden, siger han i en kommentar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.