Coronasmitte hos Astana giver Jonas Gregaard Giro-debut

Jonas Gregaard får sin grand tour-debut, efter at han er blevet en del af Astanas Giro-mandskab.

Jonas Gregaard, her på træningstur, er i al hast blevet rykket over på Astanas Giro-hold, fordi et par holdkammerater er røget i coronakarantæne.

Jonas Gregaard, her på træningstur, er i al hast blevet rykket over på Astanas Giro-hold, fordi et par holdkammerater er røget i coronakarantæne.

KØBENHAVN:Cykelholdet Astana er i 11. time blevet tvunget til at skifte to ryttere ud på holdet til årets Giro d'Italia grundet coronasmitte.

Det betyder, at den danske rytter Jonas Gregaard får din grand tour-debut, når han skal forsøge at hjælpe landsmanden Jakob Fuglsang til sejr på de italienske landeveje i oktober.

Det oplyser Astana i en pressemeddelelse.

- Astana Pro Team har erstattet de kasakhiske ryttere Yuriy Natarov og Vadim Pronskiy til det kommende Giro d'Italia, da de har været i tæt kontakt med deres kollega Zhandos Bizhigitov, som er testet positiv for covid-19 og udviser symptomer, skriver holdet.

- Natarov og Pronskiy bliver erstattet af Jonas Gregaard og Rodrigo Contreras.

Gregaard var egentlig klar til at køre onsdagens klassiker Flèche Wallone, men kort før løbet blev han trukket ud.

Rygterne gik på, det skyldtes, at han i stedet skulle køre Giroen, og det har holdet nu bekræftet.

Gregaard har sin force i bjergene, hvor han bliver en vigtig hjælper for landsmanden Fuglsang, som er holdets kaptajn til den italienske grand tour.

Giro d'Italia køres normalt i maj, men coronapandemiens indflydelse på cykelkalenderen betyder, at løbet i år tager sin begyndelse 3. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.