Corydon affejer VK-krav til vækstforhandlingerne

Venstre og Konservatives krav om øget udbud bliver ikke en del af vækstforhandlingerne, siger finansministeren

Nej. Mere privat velfærd, som Venstre og Konservative kræver det, kommer ikke med i de kommende forhandlinger om vækstinitiativer, slår finansminister Bjarne Corydon (S) fast.

Forslaget fra V og K kommer i kølvandet på, at Produktivitetskommissionen har anbefalet øget konkurrence, og at netop Corydon har i gang sat en konsulentundersøgelse af, hvad der kan betale sig, når man udliciterer velfærdsopgaver.

- Det, vi undersøger, er, hvordan man får mest for pengene, når man vælger udbud. Det er en helt saglig undersøgelse, der handler om at få mere viden om, hvordan man gør tingene bedst. Det er noget helt andet end det, V og K bringer på banen.

- Det er, som jeg forstår det, et ideologisk krav om, at uanset hvad der er op og ned rent sagligt, så skal man af principielle årsager have mere udbud. Det har, som jeg kan se det, ingen plads i vækstforhandlingerne med regeringen, siger Bjarne Corydon til Ritzau.

Mens Venstre ifølge Politiken ikke ønsker at sætte konkrete mål for, hvor meget der skal udliciteres, vil Konservative gerne sætte tal på.

Partiets erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, mener, at 35 procent kan udliciteres, hvilket ifølge Politiken svarer til ekstra 40 milliarder kroner i forhold til i dag.

Men det er en helt forfejlet tankegang, siger Bjarne Corydon.

- Det kan de godt glemme. Vi har jo afskaffet den rigide styring af kommunerne, hvor man uden at skele til effekten for borgerne, uden tanke på velfærden, fastsætter et tilfældigt måltal og dermed siger, at man har levet op til sit principprogram.

- Det er ikke sådan, vi styrer vores velfærdssamfund, siger finansministeren.

Vækstinitiativerne ventes at blive forhandlet på plads i løbet af foråret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.