Corydon afviser frygt for flaskehalse trods jobfest

Vores økonomiske politik virker, siger finansminister om stigende beskæftigelse, og frygter ikke flaskehalse.

Det er kolossalt opmuntrende, at beskæftigelsen i snart to år er stegt uafbrudt i Danmark.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) på valgkampens dag nummer to, hvor Danmarks Statistik har fremlagt tal, der viser, at 4300 nye lønmodtagere kom til i marts.

- Det sætter en tyk streg under, at den økonomiske politik, der føres nu, er den rigtige kur for dansk økonomi. Den sikrer os fornyet fremgang måned efter måned, og jo først og fremmest når det gælder private arbejdspladser, siger ministeren.

Ifølge Danmarks Statistik er beskæftigelsen steget uafbrudt i 23 måneder og har nået det højeste niveau siden sommeren 2009.

Det får flere økonomer til at advare om, at udviklingen kan gå for hurtigt, så der ligefrem kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i nogle danske virksomheder i en ikke så fjern fremtid. Men finansministeren deler ikke bekymringen.

- Man skal bestemt være opmærksom på risiko for flaskehalse, men jeg må bare minde om, hvor få år og måneder siden det er, at langt de fleste spåede, at vi sad fast i en dyb økonomisk krise, som vi ikke ville være i stand til at trække os ud af.

- Nu må vi konstatere, at den økonomiske politik har virket på en måde, hvor det er noget helt andet, vi diskuterer - nemlig om det ligefrem kommer til at gå for hurtigt.

Det er dog ikke en frygt, finansministeren deler. Han mener, at regeringens reformer af beskæftigelsesindsatsen blandt andet vil være med til at forhindre, at virksomhederne kommer til at mangle kvalificerede hænder.

Makroøkonom Peter Bojsen Jakobsen fra Sydbank konstaterer, at der er udsigt til yderligere fremgang på arbejdsmarkedet.

- Der er et stort behov for yderligere arbejdskraft, hvis ikke det nuværende opsving i dansk økonomi skal forsvinde i flaskehalse, skriver han i en kommentar.

Samme advarsel lyder fra senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.