Corydon afviser LOs ønske om ny trepart

Regeringen genoptager ikke trepartsforhandlinger efter ønske fra LO-FTF, siger finansminister Bjarne Corydon

Corydon afviser LOs ønske om ny trepart

LO's formand Harald Børsting kan kigge i vejviseren efter nye trepartsforhandlinger med regeringen og arbejdsgiverne.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) trods opfordringer fra Børsting samt FTF's formand Bente Sorgenfrey om at genoptage de sammenbrudte trepartsforhandlinger.

- Det er der ikke umiddelbart grundlag for. Men det er positivt, at de ser skatteaftalen som et skridt i retning af, at der bliver bredt samarbejde i Danmark. Det åbner så mulighed for, at lave ansvarlige løsninger, som de gerne vil bidrage til, siger han.

Fredag foreslog Børsting regeringen at genoptage trepartsforhandlingerne, fordi skatteaftalen med Venstre og De Konservative ifølge LO-formanden skabte "politisk ro".

Bjarne Corydon afblæste trepartsforhandlingerne, da Dansk Metals formand Thorkild E. Jensen afviste at sløjfe helligdage som St. Bededag eller feriedage. Længere arbejdstid skulle øge arbejdsudbuddet og skaffe 4 milliarder ekstra kroner i statskassen.

- Det var en af grundene til, at jeg satte gang i trepartsforhandlingerne. Men jeg måtte jo også konstatere, at der ikke var grundlag for, at enderne kunne mødes mellem de parter, der forhandlede, siger Bjarne Corydon.

Han afviser, at regeringen fik større økonomisk råderum ved en rød skatteaftale med Enhedslisten end ved aftalen med VK.

Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet siger ellers til dagbladet Information, at der er 1,8 milliarder kroner mindre tilovers i 2020.

- Det er ikke korrekt. Den aftale, vi har lavet nu, løser ikke alene en udfordring i forhold til at lave en skattereform, der giver flere penge til velfærd. Den sikrer også en ramme om det nye forsvarsforlig, som markant reducerer forsvarets udgifter, siger han.

/ritzau/