Corydon efter store reformer: Jeg lover ingen resultater

Ministeren ønsker opgør med "Fogh-tankegangen", hvor alt var designet til at kunne levere bestemte resultater.

Corydon efter store reformer: Jeg lover ingen resultater

På arbejdernes internationale kampdag erkender finansminister Bjarne Corydon (S), at det er usikkert, hvorvidt regeringens reformer og politik får den ønskede effekt - at der bliver skabt vækst og job i Danmark.

- Jeg kan ikke garantere resultater, siger finansminister Bjarne Corydon i et interview med Information.

Senest har regeringen sammen med den borgerlige opposition indgået forlig om reformer af SU-systemet og kontanthjælpsområdet, mens der er blevet investeret i at skabe vækst og flere job via vækstplanen.

Men finansministeren advarer mod, at omverdenen skal tro, at regeringen inden næste valg kan fremlægge en perlerække af konkrete resultater.

- Jeg ville ønske, at det var sådan. Det er der også en rimelig grad af forventning om. Vi har haft en højt tempo og et højt ambitionsniveau på mange områder. Det vil føre til resultater, siger Bjarne Corydon.

Finansministeren tilføjer, at det ikke kan nytte noget at lade sig "lulle ind i en Fogh-tankegang på det område":

- Vi har ikke designet vores politik så snedigt, at vi har opsat et eller andet målepunkt, som vi, uanset hvordan det går i resten af verden, kan nå, og bagefter lade os fejre som nogen, der har løst vores opgave og kan sætte to streger under facit, siger han.

- Det, vi har taget på os, er ægte samfundsproblemer. Det er ikke problemer, som er skabt i en designverden, hvor det først ser svært ud, så er det pærelet, og så tager man æren for at have løst det.

Bjarne Corydon håber på en holdningsændring blandt danskerne, så at der også kan blive sat pris på langsigtede politiske reformer.

- Det er kampen om holdningen - indstillingen - til de her ting, der skal vindes, før vi får en anden stemning i dansk politik og i sidste instans de meningsmålinger, alle taler om, siger han til Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.