Corydon erkender: Vi har forsømt produktiviteten

Øget effektivitet på arbejdspladserne bør være fokusområde.

Corydon erkender: Vi har forsømt produktiviteten

Siden 1990'erne er der arbejdet med langsigtede planer, som har fokuseret på at øge arbejdsudbuddet og sikre holdbarheden i den offentlige økonomi. Og sådan skal der også arbejdes med at øge produktiviteten, mener finansminister Bjarne Corydon (S).

Det er en erkendelse, der har modnet sig i regeringens første år, og det vil præge den politiske dagsorden de næste to år, fortæller finansministeren til Information.

- Når man sidder og arbejder med det, så opstår der jo også en diskussion om, om vi ikke har forsømt at have et samlet systematisk fokus på vækst og produktivitet, som vi nu har haft på offentlige finanser, siger Corydon.

- Der må svaret siges at være ja. Det har vi i et vist omfang forsømt i Danmark. Der er ikke blevet arbejdet med det systematisk på samme måde, som når det gælder holdbare offentlige finanser.

I regeringsgrundlaget blev der i langt højere grad fokuseret på at øge arbejdsudbuddet end på at forbedre produktiviteten.

Og han medgiver, at det først er i Vækstplan DK, at regeringen for alvor sætter fokus på produktiviteten.

- Vi bliver nødt til mere systematisk at arbejde med vækst og produktivitet.

- Det er klart et perspektiv, der er blevet skærpet og udviklet, mens de tre partier, der sidder i regering, har siddet der sammen, og har haft et samarbejde i maskinrummet, siger Bjarne Corydon.

Bo Sandemann Rasmussen, økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, er enig med ministeren.

- Med det fokus, der har været på øget arbejdsudbud, så er det nok passende at kigge lidt mere på produktiviteten nu, siger Bo Sandemann Rasmussen til Information.

Også økonomisk vismand Michael Svarer mener, at der er behov for et fokusskift.

- Man har gjort rigtig meget i retning af at øge arbejdsudbuddet. Den anden store udfordring, dansk økonomi står over for, er, at produktiviteten er faldende, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.