Corydon: Grøn fond er ikke en risikabel statsbank

Staten løber ikke unødig risiko ved at garantere grønne investeringer for fem milliarder, mener Bjarne Corydon

25. juni 2014 16:52

Staten stævner ikke ud på en risikabel sejlads med en ny grøn investeringsfond, som skal skyde op til fem milliarder kroner i grønne investeringer. Regeringen udsteder først en statsgaranti på to milliarder og siden fem milliarder kroner for investorernes private lån i pensionskasser.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) efter aftalen med SF og Enhedslisten, der nu skaber den grønne investeringsfond, som venstrefløjen længe har efterlyst.

- Vi er i en situation, hvor Danmark ude af krisen. Nogle gange kan det være lidt vanskeligt at få finansiering til ting, som objektivt set er fornuftige. Men nu har vi en række redskaber til at hjælpe virksomhederne, siger Bjarne Corydon.

- I vækstaftalen, vi indgik forleden, var der en lang række redskaber om at støtte virksomhederne, der eksporterer. Hér gør vi så noget målrettet grønt. Man skal altid overveje omhyggeligt, om det er en risiko, man føler, at man forsvarligt kan tage. Det har været vores vurdering, at det kunne vi.

Spørgsmål: - Er grønne investeringer ikke meget mere risikable, efter amerikanerne er blevet uafhængige af importeret energi og har bombet markedet for naturgas og kul tilbage?

- Nej. Det er ganske snusfornuftige investeringer efter min, Finansministeriets og regeringens vurdering. Man kan hjælpe helt almindelige danske virksomheder med at forbedre konkurrencen ved at investere grønt, siger Bjarne Corydon.

- Det er både godt for miljøet, beskæftigelsen og åbenbart også for SF og Enhedslisten.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...