Corydon: Lektiecaféer er obligatoriske efter næste valg

Hele den aftale om folkeskolen, som regeringen har indgået med DF og Venstre, står ved magt, siger Corydon.

Corydon: Lektiecaféer er obligatoriske efter næste valg

Finansminister Bjarne Corydon (S) har måttet bøje sig for Lars Barfoeds (K) krav i forhandlingerne om folkeskolen.

Først efter næste valg bliver det obligatorisk for skolebørn at gå i lektiecafé to timer om ugen. Dermed kom De Konservative igennem med deres krav om, at skolebørn skal gå mindre i skole.

Men kun i overgangsperiode, understreger finansministeren, der ikke vil høre tale om, at regeringen og de øvrige forligspartier har måtte gå tiggergang hos De Konservative for at få gang i resten af reformen nu:

- Det er politik og politisk forhandling. Vi har aftalt at lave en ny folkeskole i Danmark, hvor børnene lærer noget mere, hvor vi får rettet op på nogle af de problemer, der har været.

- Den aftale træder i kraft efter næste folketingsvalg, og så har vi forhandlet med De Konservative om overgangsperioden, og det er vi nu blevet enige om, siger Bjarne Corydon.

Aftalen betyder konkret, at skolebørnene frem til valget skal gå i skole 28 timer for de mindste, 30 timer for de mellemste, 33 timer for de ældste. Og så er det frivilligt, om man vil deltage i to timers lektiecafé derudover.

Først efter valget bliver deltagelse i lektiecaféerne obligatoriske, så timetallene ryger op på 30, 33 og 35 timer.

- Der er ikke ændret et komma på det, som vi har aftalt med Venstre og Dansk Folkeparti. Det træder i kraft efter næste folketingsvalg, siger Bjarne Corydon og tilføjer:

- Og på vejen hen mod næste folketingsvalg træder det hele også i kraft med den undtagelse, at lektiecaféerne blive valgfri for børnene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.