Corydon: Nu kan kommuner investere massivt i skoler

Aftalen mellem regeringen og landets kommuner betyder massive investeringer i nye skoler, siger finansminister

Corydon: Nu kan kommuner investere massivt i skoler

Danskerne kan se frem til nye og mere moderne skoler og institutioner. Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), efter at regeringen og KL torsdag indgik aftale om næste års økonomi.

- Vi investerer massivt, så vi får nye skoler og moderne institutioner. Samtidig har vi fået økonomien bag to vigtige reformer på plads, siger Bjarne Corydon og fortsætter:

- Det betyder helt konkret, at kommunerne nu kan tage fat på at arbejde efter de målsætninger, der ligger i folkeskolereformen og reformen af førtidspension og fleksjobordningen.

Kommunernes anlægsinvesteringer løftes med 2 milliarder kroner, så de samlet set når op på 18,1 milliarder kroner. Heraf skal kommunerne i 2014 investere 7,4 milliarder kroner i dagtilbud, folkeskoler og på ældreområdet.

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) fremhæver, at aftalen med landets kommuner vil få betydning for kommunernes mulighed for at drive bedre folkeskoler:

- Jeg er glad for aftalen. Det er særligt en god dag for folkeskolen, for vi tager afgørende skridt mod at realisere reformen allerede fra skoleåret 2014/2015, siger Margrethe Vestager.

For at støtte kommunerne i at føre folkeskolereformen ud i livet får de 204 millioner kroner ekstra i 2014, og fra 2015 og frem får de 407 millioner kroner ekstra.

Den forandring og omstilling folkeskolen skal igennem er der sat 1,8 milliarder af til fra 2014 til 2017. Og så skal 1 milliard kroner gå til at efteruddanne lærere og pædagoger fra 2014 til 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.