Corydon og statsansatte må forhandle natten igennem

Forhandlinger mellem finansministeren og statsansatte trækker i langdrag. Lang vej til en løsning, lyder det.

7. februar 2013 22:38 - Opdateret 7. februar 2013 22:39

Corydon og statsansatte må forhandle natten igennem

Finansminister Bjarne Corydon (S) og de statsansattes hovedforhandlere må brygge en spand kaffe, hente noget natmad og forberede sig på tunge overenskomstforhandlinger natten igennem.

Det er status i Finansministeriet torsdag aften, efter at finansministeren og de statsansattes forhandlingsorgan, Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), har lagt arm siden torsdag morgen.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen, bekræfter, at forhandlingerne på nuværende tidspunkt står i stampe:

- Vi har tre store udestående punkter. Aftaleperiodens længde, reguleringsordningen og hvordan den økonomiske ramme skal være. Og det har vi bokset med siden i morges klokken ni. Og jeg synes ikke, at vi er nærmere en løsning, siger han.

Allerede forud for torsdagens hovedforhandlinger syntes parterne at være langt fra en løsning. Finansministeren står fast på flere krav, som er uspiselige for CFU, der forhandlinger på vegne af flere end 180.000 lærere, politifolk og andre statsansatte.

Regeringen har blandt andet lagt op til en afskaffelse af den såkaldte reguleringsordning, som sikrer, at lønudviklingen i det offentlige reguleres efter de privatansattes.

Men ifølge Peter Ibsen har de statsansatte fra starten stået stejlt på, at ordningen ikke skal aflives:

- Det er fordi, at der ikke skal blive alt for store lønforskelle mellem det offentlige og det private arbejdsmarked. Hvis ikke vi har ordningen, så er der en risiko for, at dele af det offentlige arbejdsmarked vil blive et lavstatusområde, siger han og tilføjer:

- Det er der ingen, der er interesseret i. Og det tror jeg heller ikke, at finansministeren er interesseret i.

Selv ønsker finansminister Bjarne Corydon ikke at kommentere forhandlingerne, hvor han og regeringen blandt andet også - stik mod de ansattes ønsker - kræver en "normalisering" af de regler, der gælder for primært gymnasielæreres arbejdstider.

Parterne håber at kunne præsentere en aftale fredag morgen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...