Corydon: SAS kunne gå konkurs i denne uge

Finansministeren vurderer, at SAS kunne gå konkurs allerede i denne uge, hvis forhandlingerne var brudt sammen

Corydon: SAS kunne gå konkurs i denne uge

Hvis SAS ikke var nået til enighed med sine ansatte om lønnedgang og længere arbejdsuger, kunne det skandinaviske luftfartsselskab være gået konkurs allerede i denne uge.

Det vurderer finansminister Bjarne Corydon (S).

På et pressemøde i Finansministeriet, efter at den sidste overenskomst med luftfartsselskabets ansatte var forhandlet på plads, bliver finansministeren spurgt, om det er hans opfattelse, at der var en reel risiko for, at SAS kunne være gået konkurs allerede i denne uge.

Til det svarer finansministeren:

- Ja, ubetinget.

Flere medier har ellers spekuleret i, om SAS ville være i stand til at flyve videre på sin kassebeholdning i uger eller måneder, men spekulationerne er ikke sande, lyder det fra Bjarne Corydon.

- De ting, der har være kommunikeret fra selskabet, har været korrekte og sande, siger han.

- Du har hørt meget klart fra selskabet, at man skulle nå til enighed om de her aftaler før en deadline, siger han.

Deadlinen for forhandlingerne var egentlig søndag ved midnat, men efter regulære maratonforhandlinger i SAS-huset mellem ledelsen og de danske kabineansatte i fagforeningen CAU blev de to parter mandag eftermiddag enige om en ny overenskomst.

Det danske kabinepersonale var den sidste medarbejderforening ud af otte, der gav grønt lys til gennemførelsen af den massive spareplan, som skal sikre det kriseramte luftfartsselskabs fremtid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.