Corydon ser på ekstra kapital til Dong

De kommende måneder vil vise, hvordan der kan skydes nødvendig milliard-kapital ind i Dong

Corydon ser på ekstra kapital til Dong

Det er uafklaret, hvordan Dong skal få tilført ny nødvendig milliardkapital. Finansministeren peger på nye såvel som eksisterende aktionærer, herunder staten.

Undersøgelser i de kommende måneder vil skabe afklaring af, hvordan Dong kan få ny kapital.

- Jeg er glad for, at en bred kreds af partier i Folketinget bakker op om at udvide aktiekapital i Dong Energy med mindst seks-otte milliarder kroner, så vi sikrer, at Dong Energy også fremover kan udvikle sig, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Dong fik et underskud i 2012 på fire milliarder kroner, og den rentebærende gæld steg med knap 10 milliarder kroner.

Samtidig skal skuden rettes op ved en reduktion af omkostningerne og frasalg af ikke kerne-aktiviteter.

Den fremtidige vækst skal overvejende ske gennem fortsatte investeringer inden for havvindmøller samt efterforskning og produktion af olie og naturgas.

- Et styrket kapitalgrundlag vil skabe fundamentet for, at Dong Energy fortsat kan have en stærk position inden for havvindmøller og efterforskning og produktion af olie og gas, siger Bjarne Corydon.

Det er på disse områder selskabets investeringer har været værdiskabende og dermed til gavn for aktionærerne.

- Vi vil nu sammen med selskabet bruge de kommende måneder på at undersøge mulighederne for at gennemføre en kapitaludvidelse med deltagelse af såvel nye som eksisterende aktionærer, herunder staten, siger finansministeren.

Dong er blandt andet ramt af en uventet negativ udvikling på de europæiske gasmarkeder, der har tæret hårdt - ikke kun på Dong, men også en række andre europæiske energiselskaber.

- Hvis Dong ikke tilføres kapital, vil det betyde, at selskabet vil skulle droppe perspektivrige projekter og miste unikke kompetencer, som selskabet har opbygget gennem en længere årrække, fastslår finansministeren.

Pensionskasser har været nævnt som en mulig kilde til ny kapital, mens staten også ser ud til at ville bidrage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.