Corydon: Stramt offentligt budget men ingen massakre

Ingen smalhans for borgerne på grund af nedskæringer, men det bliver stramt, siger finansministeren.

Corydon: Stramt offentligt budget men ingen massakre

Der venter ingen massakre i det offentlige, når regeringen sænker den planlagte offentlige vækst fra 0,8 procent om året til 0,4 procent næste år og 0,6 procent i gennemsnit i årene indtil 2020. Men det bliver stramt.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) ved en teknisk gennemgang af regeringens vækstpakke, der blev fremlagt tirsdag.

Regeringen fastslog i sin forrige økonomiske 2020-plan, at standarden ikke kunne fastholdes i det offentlige med en vækst på 0,6 procent.

- Det er klart, at det er stramt. Det står vi ved. Der bliver en stram styring af økonomien, siger Bjarne Corydon.

Han henviser til, at regeringen inden vækstpakken har lavet en politisk forståelse med Kommunernes Landsforening (KL) om, at de 98 kommuner sparer to milliarder kroner årligt på offentlig service, men bruger det samme beløb på flere offentlige anlæg.

- Det er klart min opfattelse, at der er rum for forbedring i den offentlige service, siger Bjarne Corydon.

Regeringen regner nu med at skabe en gevinst på 12 milliarder kroner i bedre produktivitet i det offentlige mod før forventet fem milliarder kroner. Finansministeren henviser til folkeskolereformen, hvor lærerne skal undervise flere timer.

- Jeg ved godt, at reformen er kontroversiel. Målet er at få en bedre offentlig service også ved at gøre tingene på en ny måde. Det er ikke bare et tænkt tal og snak. Det mål har vi tænkt os at forfølge, fastslår Bjarne Corydon.

Regeringen er ifølge finansministeren kommet rigtig godt i gang. De seneste offentlige overenskomster er snævre, men forhandlet færdig, siger finansministeren

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst