Corydon: Vækstudspil er ikke et valgoplæg

Regeringen skyder ikke valgkampen i gang med sit vækstudspil, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

inansminister Bjarne Corydon og Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard. Foto: POLFOTO/Jens Dresling

inansminister Bjarne Corydon og Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard. Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Regeringen vil have vedtaget godt 50 vækstinitiativer i Folketinget før valget. Derfor er det ikke et valgudspil, når regeringen søndag som det sidste af sine 50 forslag tilbyder 110.000 personer på kontanthjælp at få penge i jobbonus, hvis de får arbejde.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S), som fremlægger forslaget sammen med De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard.

- Vores største fokus, og det bedste vi kunne tænke os, er, hvis vi på få dage kunne få et bredt flertal af Folketingets partier til at sige: Det gennemfører vi. Det, regeringen har lagt frem, er godt for økonomien, siger Bjarne Corydon.

- Lad os få det gennemført og så komme videre og tage del i valgkampen, som vi skal have på et tidspunkt.

Det samlede udspil øger bruttonationalproduktet med en milliard kroner indtil 2020. Der lempes årligt for 700 millioner kroner i virksomhederne, som indtil 2020 kan øge deres investeringer med 1,4 milliarder kroner, siger Morten Østergaard.

Forslagene koster 7,5 milliarder kroner.

Her kommer 2,1 milliarder kroner fra et økonomisk råderum, 3,4 milliarder kroner fra reserver og puljer, 1,3 milliarder kroner fra omlagte refusioner, og 700 millioner kroner fra moms på udenlandske magasiner og dyrere cigaretter, siger Bjarne Corydon.

I valgkampen vil regeringen vise, at den tager økonomien alvorligt, påpeger Morten Østergaard.

- Vi har endnu en gang demonstreret, at vi er en regering, som tager vækst og beskæftigelse alvorligt. Vi har resultaterne, der dokumenterer det, siger Morten Østergaard.

Mange andre EU-lande skeler misundeligt til Danmark med seks kvartalers økonomisk vækst, så flere danskere har fået job, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.