Cosby ryger direkte i fængsel i sexsag

Komikeren Bill Cosby idømmes tre til ti års fængsel for at have bedøvet og misbrugt en kvinde seksuelt i 2004.

Iført håndjern blev Bill Cosby ført direkte i fængsel, da han havde fået sin straf ved domstolen i Montgomery County i Norristown, Pennsylvania, tirsdag aften dansk tid. Foto: Pool/Reuters

Iført håndjern blev Bill Cosby ført direkte i fængsel, da han havde fået sin straf ved domstolen i Montgomery County i Norristown, Pennsylvania, tirsdag aften dansk tid. Foto: Pool/Reuters

USA:Den amerikanske komiker Bill Cosby skal tilbringe de næste tre til ti år i fængsel. Han blev tidligere på året kendt skyldig i et groft seksuelt overgreb.

Desuden skal han stå opført i et register over dømte sexforbrydere, har en dommer i Pennsylvania besluttet tirsdag.

Ifølge kilder, der var til stede i retssalen, tømte Cosby sine lommer og tog sit slips og sin jakke af, inden han lod sig føre direkte fra retssalen og ind i en celle.

Hans forsvarer havde bedt om, at Cosby kunne løslades mod kaution, indtil appelsagen kommer for retten, men det afviste dommer Steven O’Neill.

I delstaten Pennsylvania plejer en fængselsstraf på tre til ti år at indebære, at den dømte afsoner mellem 22 og 36 måneder i fængsel, skriver nyhedsbureauet TT.

Dommer O’Neill har desuden afgjort, at den 81-årige Cosby skal gå i terapi en gang om måneden resten af livet.

Den liste over dømte sexforbrydere, som Cosbys navn fremover vil stå opført på, bliver sendt til naboer, skoler og ofre.

Anklageren i sagen havde krævet, at Cosby blev idømt mellem fem og ti års fængsel.

Cosbys forsvarer havde bedt om husarrest. Han argumenterede tirsdag for, at den nu 81-årige mand ikke udgør en fare for nogen. Cosby er dårligt seende og skal have hjælp til at gå, påpeger forsvareren.

- Du blev dømt for en meget alvorlig forbrydelse, sagde dommer O’Neill til Cosby.

- Ingen er hævet over loven, tilføjede dommeren.

Komikeren blev i april kendt skyldig i at have bedøvet og seksuelt misbrugt den i dag 45-årige Andrea Constand. Overgrebet skete i 2004.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for seksuelle overgreb, der angiveligt har stået på siden 1960’erne.

Mange af anklagerne kan dog ikke prøves ved en domstol, da de er juridisk forældede. Det er derfor kun Andrea Constands beskyldninger, der er endt i retten.

Cosby har afvist, at der var tale om et overgreb mod Constand. Han hævder, at der var givet samtykke fra hendes side.

Bill Cosby er den første berømthed, der idømmes en fængselsstraf for en seksuel forbrydelse, siden MeToo-bølgen begyndte at rulle og blandt andet fældede den magtfulde filmproducer Harvey Weinstein.

Bill Cosby nød i mange år stor popularitet i tv-serien "The Cosby Show", hvor han spillede familiefaren Cliff Huxtable.

Men det begyndte at gå hastigt ned ad bakke for den folkekære komiker i november 2014, i takt med at anklagerne begyndte at hobe sig op.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.