Slut med pigtråd: Cosy Club trækker stikket

Den gamle pigtrådsklub opgiver at samle tropperne i 2018

Cosy Club genopstod i 2015, 2016 og 2017, men i år er publikumsinteressen så lille, at arrangørerne har valgt at aflyse koncerten 5. maj.Arkivfoto: Henrik Louis

Cosy Club genopstod i 2015, 2016 og 2017, men i år er publikumsinteressen så lille, at arrangørerne har valgt at aflyse koncerten 5. maj.Arkivfoto: Henrik Louis

FREDERIKSHAVN:Der bliver ikke nogen sidste dans i Cosy Club.

Arrangørerne bag den legendariske frederikshavnske popklub genopstandelse har valgt at aflyse Cosy-arrangementet 5. maj i Det Musiske Hus. Der er simpelthen solgt for få billetter.

Med under 60 solgte billetter trækker Cosy-veteranerne stikket og aflyser.

- Vi skal have mindst 200 i salen, hvis arrangementet skal hænge sammen økonomisk, og vi synes heller ikke, at de fire optrædende bands fortjener at spille for en næsten gabende tom sal, skriver Lars Madsen på Cosy Clubs hjemmeside.

Bechs Hotel i Jernbanegade

Han er en af initiativtagerne til at genoplive Cosy Club, der tilbage i 60’erne var en af Danmarks største pigtrådsklubber, som præsenterede de nye hotte pigtrådsnavne som Peter Belli, The Hitmakers samt ikke mindst lagde scenegulv til de lokale pigtrådsgrupper, der rykkede fra øvelokalerne hjemme i garager og udhuse til Cosy Club på Bechs Hotel i Jernbanegade.

I 2015 fandt det første Cosy Club-revival sted i Det Musiske Hus, og de gamle pigtrådsdrenge og -piger mødtes også i 2016 og 2017, men nu er der altså ikke mere strøm på de gamle batterier.

Naturlig udløbsdato

- Hvis man vil præsentere autentisk, lokalt baseret pigtrådsmusik 50 år efter, at den første gang blev spillet, er den altovervejende udfordring, at der ikke længere er så mange musikere og bands at tage af. Derfor bliver gentagelsen også en af grundbetingelserne, fordi vi jo altså ikke har haft 8-10 forskellige bands at kunne vælge imellem, skriver Lars Madsen.

Det har været vigtigt for arrangørerne at holde fast i det lokale og autentiske, og det lykkedes at genoplive The Firebirds, Face to Face og Claimbers så tæt på den autentiske bemanding, som det har kunnet lade sig gøre.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over at skulle lukke og slukke med en halvslatten aflysning, men vi er sgu da også både glade for og stolte over det, som vi trods alt nåede, slutter Lars Madsen.

Købte billetter til Cosy Club refunderes i det Musiske Hus/Arena Nord.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.