Fødevarer

Crème brulée med sorbet af mynte og æbler - hertil lun ananaskompot

www

www

{ 1 kg æbler (12 stk.) { et par mynte stilke { 300 gram sukker { 1 1/2 dl æggeblommer { 3,5 dl fløde { 2 vaniljestænger { 1 dl letmælk { 1 ananas { portvin, sukker Alle æblerne skrælles og befries fra kernehuset, så skæres de ud i mindre stykker og kommes op i en skål. Kom cirka 200 gram sukker ved. Det hele røres godt rundt. Æblerne stilles koldt i min. fire timer, eller til sukkeret er opløst. Når sukkeret er opløst, blendes det hele med en stavblender og smages til med hakket mynte og citronsaft. Røres til rette konsistens på ismaskine og fryses ned. Ananasen befries fra blomst og skræl, stokken fjernes, og den skæres i mundrette stykker. Stykkerne kommes op i en gryde sammen med cirka 50 gram sukker og en smule portvin (ca. 1/2 dl). Det hele koges sammen, til ananasen er kogt ud. Køl den ned og lun den lidt lige inden servering Bland 1 1/2 dl æggeblommer, 3,5 dl fløde, 1 dl letmælk, 60 gram sukker, kornene fra to vanillestænger i en skål og pisk det hele godt sammen, stil massen på køl i min. en time! Sigt massen og hæld den op i små kopper, sæt den på en bageplade og bag dem ved 85 grader i cirka 1 time og 10 min. Køl dem ned. Lige inden servering drysses der lidt sukker på toppen, og det brændes til karamel under grill i ovnen Anretning: Stil koppen med crème brulée på en tallerken og læg et par kugler sorbet ved. Læg lidt lun ananaskompot ved og server.