Cremesuppe af jordskokker med crouton, parmaskinke samt flan af jordskokker og chips

Foto: Ajs Nielsen

Foto: Ajs Nielsen

300 gram jordskokker 0,5 l mælk 100 gram smør 0,2 dl fløde 2 skiver daggammelt brød 4 skiver parmaskinke kørvel 2 æg 2 dl mælk salt og peber Fremgangsmåde Jordskokkerne skrælles, koges i mælk, sigtes (væden gemmes) og blendes med stavblender eller foodprocessor. Halvdelen af den blendede jordskokkemasse spædes til med den gemte væde til passende konsistens. Smages til med salt og peber samt smør. Tynde skiver af parmaskinke lægges på plade og bages under pres, til de er sprøde. Æg og mælk piskes sammen, og den anden halvdel af jordskokkemassen vendes i æggemassen. Smages til med salt og peber og kommes i rund form. Bages ved 100 grader i en time. Tynde skiver af jordskokke fritteres i varm olie, til de er gyldne. Anrettes med flan i midten, suppe omkring, parmaskinken sættes ”fast” i flanen, toppet med chips og pyntes med kørvel.