Crosby kan ende med at spille i Europa

Sidney Crosby er ikke afvisende over for at spille i en europæisk liga, hvis NHL-konflikten trækker ud.

Crosby kan ende med at spille i Europa

Indtil videre er der ikke meget, der tyder på en hurtig løsning i arbejdskonflikten i den amerikanske NHL-liga i ishockey.

Og dermed begynder de lockoutede spillere at kigge sig om efter andre steder at spille.

Blandt dem er superstjernen Sidney Crosby, og hans agent kan sagtens se canadieren optræde i en af de store europæiske ligaer.

- Vi kommer ikke til at diskutere det her og nu. Men Sidney har kun spillet 28 kampe det sidste halvandet år, og afhængigt af, hvordan hans ulykkelige situation udvikler sig, ønsker han at spille ishockey, siger Par Brisson til USA Today.

Agenten er ikke nærmere specifik omkring hvilke ligaer han og Crosby har i kikkerten, men det bliver formentlig i et af de store ishockeylande som Rusland, Tjekkiet eller Sverige.

- Han kommer ikke til at spille i Østrig. Men der er steder i verden, hvor ishockey er meget populær, og hvor der er masser af penge, siger Brisson.

Mens lønnen ikke umiddelbart bliver et problem, så kan forsikringen imidlertid blive det.

Sidney Crosby har en kontrakt med Pittsburgh Penguins frem til 2025, der sikrer ham 112 millioner dollar (cirka 635 millioner kroner).

Dermed kan en forsikring mod tabt arbejdsfortjeneste blive enormt dyr, specielt fordi canadieren de seneste par sæsoner har døjet med længerevarende hjernerystelser.

Crosbys holdkammerat i Pittsburgh, Evgenij Malkin, har prøvet at lokke sin ven med til den russiske KHL-klub Metallurg Magnitogorsk, men indtil videre venter Crosby altså tiden af.

Det samme gør de danske NHL-spillere. Et par af dem - blandt andre Peter Regin og Jannik Hansen - har dog luftet ideen om at komme hjem og spille for deres barndomsklubber.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.