Crump slukker danske speedwayhåb i Parken

Jason Crump vandt speedway-grand prix'et i Parken. Både Nicki og Bjarne Pedersen røg ud før finalen.

Crump slukker danske speedwayhåb i Parken

Det blev heller ikke i 2012, at de danske ryttere fik knækket koden til en sejr i det for danskerne så prestigefyldte speedway-grand prix i Parken i København.

Både Nicki Pedersen og Bjarne Pedersen røg ud i semifinalen, og på en dramatisk aften med ujævn kørsel og et væld af styrt endte Jason Crump med at løbe med sejren foran et skuffet publikum.

Specielt for Nicki Pedersen blev det en dyr lørdag aften, hvor han måtte se både Crump og Greg Hancock tage afstand i det samlede regnestykke om VM-titlen.

Den danske hjemmebanefavorit og publikumshelt kom ellers glimrende fra start og vandt sikre sejre i sine to første løb.

Men siden satte han i to heat i træk føringer over styr og fik kun ét point i alt. Det blev han så frustreret over, at han endte i en ophedet diskussion med Emil Sayfutdinov, så russeren endte med at give Pedersen en slatten knytnæve i ryggen.

Det var ikke kønt. Og det var den tidligere tredobbelte verdensmesters kørsel heller ikke i semifinalen, hvor han lå til at ryge ud, indtil han stødte sammen med Chris Holder, som var stærkt utilfreds med sin efterfølgende diskvalifikation.

Men da Pedersen fik en ny chance i omkørslen, prellede han også sammen med Fredrik Lindgren og måtte i slaggeren for tredje gang, og så valgte dommeren at straffe danskeren, der hovedrystende kunne forlade Parken efter en gennemført uheldig aften.

Bjarne Pedersen gjorde en udmærket figur med to sejre, og specielt unge Michael Jepsen Jensen med syv point kunne være tilfreds med sin indsats.

Det danske nationalstadion var pænt fyldt op på en aften, hvor det danske fodboldlandshold spillede EM-kamp mod Holland i Ukraine.

Parken havde valgt ikke at vise kampen på storskærm, men jubelbrølet klokken lidt i otte viste, at det bestemt ikke var alle, der var ligeglade.

Det kunne være blevet en stor dansk sportsaften, men også i sit 10. år viste Parken sig som en en besværlig bane for de danske kørere. Det er fortsat kun Hans Andersen, der kan prale af en sejr her, og det er efterhånden seks år siden.

/ritzau/