Cruz undgår at omfavne Trump

Donald Trumps bitre rival skabte postyr, da han talte fra scenen ved Republikanernes partikonvent i Cleveland

Donald Trump med sin vicepræsidentkandidat Mike Pence ved konventet i Cleveland. Foto: Scanpix

Donald Trump med sin vicepræsidentkandidat Mike Pence ved konventet i Cleveland. Foto: Scanpix

CLEVELAND:Donald Trumps nærmeste modstander under kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat, senator Ted Cruz, er onsdag aften lokal tid blevet buhet af scenen efter sin tale ved Republikanernes konvent, hvor Trump er kronet som præsidentkandidat.

Årsagen er, at Texas-senatoren valgte ikke at give sin officielle støtte til Donald Trump, da han havde muligheden fra scenen i bedste sendetid. I stedet opfordrede Cruz republikanere til at ”stemme efter jeres samvittighed”.

- Vi fortjener ledere, der værner om de rigtige principper. Der står for at forene os alle bag de samme værdier. Der erstatter had med kærlighed. Det er den standard, som vi skal forvente fra alle, siger Cruz til en blanding af buhråb og jubel.

- Rejs jer og sig jeres mening. Stem efter jeres samvittighed, stem for kandidater, som I stoler på vil være i stand til at forsvare vores frihed og være tro mod vores forfatning, siger Cruz fra talerstolen, inden han går af scenen til buhråb fra tilhørerne.

Donald Trump og Ted Cruz var bitre rivaler under Det Republikanske Partis primærvalg.

Konekamp

Rigmanden Donald Trump omtalte konsekvent Ted Cruz som ”løgnagtige Ted”. Og de to havde flere hårde verbale sammenstød, der blandt andet indebar angreb på hinandens hustruer.

Netop Ted Cruz’ hustru, Heidi, blev eskorteret fra partikonventet efter sin mands tale.

Trump-støtter råbte skældsord efter hende, mens de sang ”Goldman Sachs, Goldman Sachs,” - den verdenskendte investeringsbank med det blakkede ry, som Heidi Cruz har arbejdet for.

- Jeg taler ikke med medierne, tak, svarede Heidi Cruz, da journalister fra CNN forsøgte at stille hende spørgsmål.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.