CS: Vi vil have klarhed over kasernelukninger

Forsvarets største fagforening er glad for, at det snart besluttes, hvilke kaserner der skal lukkes.

CS: Vi vil have klarhed over kasernelukninger

Forsvarschefens indstilling af de kaserner, der står over for en mulig lukning, hilses velkommen af Centralforeningen for Stampersonel (CS), fordi der nu endelig kan blive bragt klarhed over, hvilke etablissementer der skal lukkes.

Samtidig beklager formand for CS, Jesper K. Hansen, dybt, at forsvarets medarbejdere stadig skal vente på, hvilken afgørelse politikerne så træffer.

- Vi skal også lige huske på, at dette her ikke er endeligt. Nu kommer politikerne ind over, og så kan meget komme til at se anderledes ud, inden beslutningen træffes, siger han og fortsætter:

- Det ved vi af erfaring. Jeg håber bare, at politikerne vil tænke på, at der altså er rigtigt mange medarbejdere, der sidder derude og venter på afgørelsen. Det er deres fremtid og dagligdag, det gælder.

Ifølge TV2 News har forsvarschefen indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegårds Kaserne på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Jesper K. Hansen frygter, at det kan trække ud med at få endeligt afgjort præcis, hvilke kaserner der skal ofres for at kunne skrue forsvarets budget tilstrækkeligt ned.

- Nu risikerer vi, at politikerne går i tænkeboks, og der samtidig varmes op under de lokalinteresser, der måtte være, og så får vi måske først en afgørelse hen over sommeren. Det vil vi advare kraftigt imod, siger Jesper K. Hansen.

Den samme bekymring lufter Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet, der overfor Ritzau forklarer, at usikkerheden om Høvelte og Vordingborg kan sætte fut i en fornyet politisk diskussion.

- Det kan i værste fald betyde, at det politiske slagsmål om, hvordan det skal forløbe, kan trække ud, så folk i forsvaret kommer til at vente endnu længere på at få en endelig afgørelse, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.