CSC slipper for påtale af datalæk i hackersag

Ifølge politiet er der umiddelbart ikke grundlag for en straffesag mod CSC efter hackerskandale.

CSC slipper for påtale af datalæk i hackersag Foto: POLFOTO/Joachim Adrian
28. november 2014 11:56 - Opdateret 28. november 2014 12:45

Der er umiddelbart ikke grundlag for at stille virksomheden CSC strafferetligt til ansvar for de sikkerhedsbrist, som i 2012 førte til omfattende hackerangreb mod offentlige registre, som CSC opbevarer på sine dataanlæg.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Folketingets Retsudvalg.

Ved hackerangrebet blev yderst følsomme oplysninger om blandt andre dømte danskere og internationalt efterlyste personer udkopieret fra CSC's dataanlæg.

I oktober blev den svenske hacker Gottfrid Svartholm Warg dømt for at stå bag, og under sagen kom det frem, at hackerangrebet var muligt på grund af sårbarheder i CSC's sikkerhedssystemer.

- Rigspolitiet har på nuværende tidspunkt ikke fundet forhold, der umiddelbart har givet anledning til at foretage anmeldelse af CSC i forbindelse med dennes forpligtelser som databehandler for Rigspolitiet, lyder det i svaret fra Mette Frederiksen.

Det fremgår dog også af svaret, at Rigspolitiet er i færd med at undersøge, om CSC har levet op til de kontraktmæssige forpligtelser som driftsleverandør.

Rigspolitiet oplyser i den forbindelse, at man ikke kan udelukke, at den undersøgelse vil ændre på den umiddelbare vurdering af, hvorvidt CSC skal anmeldes.

Også Datatilsynet er i gang med en undersøgelse, og ifølge Rigspolitiet vil man heller ikke udelukke, at en eventuel udtalelse fra Datatilsynet kan ændre den umiddelbare vurdering.

Politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet har fredag i en pressemeddelelse beklaget Rigspolitiets håndtering af efterforskningen. Beklagelsen går på, at man var over et halvt år om at reagere på henvendelser fra svensk politi.

Rigspolitiet og CSC har før været på kollisionskurs. Det skete i forbindelse med den såkaldte Polsag-skandale, hvor et nyt sagsstyringssystem til politiet blev skrinlagt efter flere års udviklingsarbejde.

Det var CSC, som stod for udviklingen af systemet, som ifølge Statsrevisorerne endte med at koste skatteyderne 567 millioner kroner.

Sagen endte med, at CSC og Rigspolitiet indgik et forlig til en samlet værdi af 136 millioner kroner, som blandt andet indebar, at CSC betalte en kompensation på 40 millioner kroner.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...