Udland

Cuba vil tillade sportsstjerner at skifte til udlandet

Cubas fattige sportsfolk får nu lov til at blive professionelle i udenlandske klubber.

Cuba vil tillade sportsstjerner at skifte til udlandet

Siden revolutionen i Cuba for over 50 år siden har sportsfolk fra det kommunistiske land vundet masser af guldmedaljer og hæder, men rigdom er det ikke blevet til. Men det bliver der nu lavet om på.

Cubas mange verdensstjerner inden for især boksning, atletik og baseball har måttet nøjes med et klap på skulderen fra Fidel Castro eller andre fra regimets top samt en håndfuld pesos.

Undtagelsen er de mange sportsfolk, som gennem årene er hoppet af i forbindelse med konkurrencer i udlandet eller de, som har betalt menneskesmuglere for at sejle dem væk fra de caribiske østat til USA.

Som endnu et tegn på de nye politiske vinde, der blæser under Raul Castro, vil regeringen i Havana tillade sine sportsfolk at skrive kontrakter med klubber i udlandet.

Ved at lade for eksempelvis cubanske baseballstjerner spille for professionelle klubber i USA håber regimet at kunne styrke sit landshold, skriver CNN.

Men det skal heller ikke overses, at lukrative kontrakter til cubanske sportsfolk også vil give staten ekstra skatteindtægter.

Den nye politik blev offentliggjort via de statslige medier fredag og vil blive implementeret de kommende måneder.

Mange cubanske baseballspillere jubler nok over udsigten til at kunne få lov til at forlade landet med myndighedernes velsignelse.

De bedste udøvere af nationalsporten tjener et par hundrede kroner om måneder. På den anden side af Florida-strædet er der helt andre beløb at hente.

Yasiel Puig er et klassisk eksempel. Cubaneren hoppede af i 2012 og underskrev en syv år lang kontrakt til 42 millioner dollar eller 230 millioner kroner med Los Angeles Dodgers.

Men der er også eksempler på stjerner, der ikke har ladet sig lokke af dollarsedler.

- Hvad er én million dollar sammenlignet med kærligheden fra otte millioner cubanere, sagde den nu afdøde bokser Teofilo Stevenson, der vandt OL-guld tre gange, da han blev stillet formuer i udsigt for at stille op mod Muhammed Ali.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.