Cubic indgår forlig om ligeløn

Seks kvinder fik hver efterbetalt 8.000 kr.

Cubic betalte ikke lige løn til kvinder og mænd, ifølge forliget. Foto: Jesper Thomasen

Cubic betalte ikke lige løn til kvinder og mænd, ifølge forliget. Foto: Jesper Thomasen

BRØNDERSLEV:Virksomheden Cubic i Brønderslev har i årevis underbetalt de kvindelige arbejdere med knap én krone i timen. De har nu indgået forlig i sagen, efter den kom for Industriens Ligelønsnævn. Det skriver Fagbladet 3F.

De kvindelige arbejdere fik i en årrække lavere løn end deres mandlige kolleger. Først 1,70 kroner mindre i timen, hvilket blev forhandlet ned til 1 krones forskel. Men ledelsen ville ikke give sig på den sidste krone.

Tilfreds tillidsmand

Fællestillidsmand Gert Houmark lagde derfor sag an mod Cubic i Industrien Ligelønsnævn. Cubic mente, at kvinderne og mændene udførte forskelligt arbejde i en grad som berettigede forskellen i lønnen. Men kort før sagen begyndte, valgte de at indgå forlig.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi nåede frem til et resultat. Normalt har vi en rigtig god virksomhed. Men jeg har ikke hørt et godt argument fra ledelsen om, hvorfor lønnen til kvinderne skulle være lavere end til mændene, siger Gert Houmark.

Arbejdet har samme værdi

I forliget fremgår det, at selvom de kvindelige og de mandlige medarbejdere ikke lavede præcist det samme, så har arbejdet ”samme værdi”, hvilket er afgørende for, om der er tale om en overskridelse af lov og overenskomst.

Seks kvinder har nu hver fået 8.000 kroner efterbetalt.

Direktør for Cubic, Torben Fristrup, har ingen kommentarer til sagen, skriver Fagbladet 3F.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden