Cult i tysk fusion: Danmarks bedste cykelhold overlever

Team Cult Energy er reddet fra en truende lukning. Danmarks bedste cykelhold fusionerer med tyske Stölting.

Det lukningstruede cykelhold Team Cult Energy kommer også til at køre i de kommende år.

En fusion med tyske Team Stölting har sikret, at der fortsat er økonomi til at køre på cykelsportens næsthøjeste niveau.

Holdet skifter derfor navn til Cult Energy-Stölting Group for de kommende tre år.

Det danske prokontinental-hold med base i Østjylland har længe ledt efter en navnesponsor, der kunne spytte omkring otte millioner kroner i kassen.

Holdets leder, Michael Skelde, slog for to måneder siden fast, at der var risiko for, at Team Cult Energy måtte lukke med udgangen af 2015 - blot et år efter, at man var rykket op i cykelsportens næstbedste division lige under World Touren.

Jagten på en sponsor, der kunne supplere læskedrikproducenten Cult Energy, har stået på i mere end et år.

I september 2014 blev holdet tildelt en prokontinental-licens for 2015 ud fra en forventning om, at en nyansat manager fra Luxembourg kunne sikre en ekstra hovedsponsor.

Manageren viste sig at være en fidusmager, og allerede i november blev han fyret. Det kastede cykelholdet ud i en krise, der ikke er blevet mindre af, at holdets direktør, Christa Skelde, måtte stoppe på grund af stress.

Fusionspartneren Team Stölting har hjemme i det tyske Ruhr-distrikt i Gelsenkirchen.

Holdet, der frem til nu har kørt på et lavere niveau end Team Cult Energy, får økonomisk opbakning fra en tysk servicevirksomhed.

Redningen af cykelholdet er sandsynligvis godt nyt for danske cykeltalenter, hvor flere har fået chancen hos Team Cult Energy.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.