Frederikshavn

Cup får en håndsrækning af kommunen

Frederikshavn Kommune forsøger at hjælpe FfI Håndbold med flere overnatningspladser til Rødspætte Cup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Per Larsen fra FfI Håndbold håber på flere sengepladser til cupdeltagerne på Nordstjerneskolen.Arkivfoto: Jeppe Holm

FREDERIKSHAVN:FfI Håndbolds internationale ungdomsturnering, Rødspætte Cup, er kendt og berømt for sin nærhed og intimitet, hvor hovedparten af de 4-5.000 deltagere overnatter på byens skoler, men lukningen af flere byskoler har givet problemer med indkvarteringen.

- Inden Nordstjerneskolen blev bygget var vi lovet overnatning til 845 personer på skolen i forbindelse med Rødspætte Cup, men sidste år fik vi kun rådighed over 300 pladser, siger Per Larsen fra FfI Håndbold.

- I øjeblikket forhandler vi med kommunen om at få åbnet mere op for Nordstjerneskolen, men i første omgang har vi fået lidt pladser på Hånbækskolen og Ørnevejen Skole, uden at det dog løser vores helt akutte problem med 58 hold på venteliste.

Kommunal velvilje

Heidi Becker-Rasmussen, direktør med ansvar for kultur og fritid i kommunen, kan godt se FfI Håndbolds problemer, og hun arbejder derfor på at sikre flere overnatningspladser på Nordstjerneskolen.

- Skolen er godkendt til 400 overnattende personer i forhold til det beredskab, som kommunen har sammen med den private leverandør af skolens drift, og vi arbejder nu på at udvide det antal med 240 pladser til i alt 640, siger Heidi Becker-Rasmussen.

Hun erkender, at kommunen og idrætsklubberne har fået en ekstra udfordring med de mange skolelukninger i byen.

- Alternativt kan skoler i oplandsbyer også komme ind i billedet til overnatning til Rødspætte Cup, men derved forsvinder noget af den nærhed, som man gerne vil have omkring Arena Nord, så derfor vil vi arbejde hurtigt for at finde de ekstra pladser på Nordstjerneskolen, som brandmyndighederne vil give tilladelse til, siger Heidi Becker-Rasmussen.

Deltagere bruger penge

Per Larsen peger på, at de mange deltagere i Rødspætte Cuppen bruger mange penge i Frederikshavn i påskedagene.

- Det vil være ærgerligt for både FfI Håndbold og hele byens erhvervsliv, hvis vi må sige nej til hold, fordi vi ikke kan finde overnatning til dem.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.