Curlingskipper: Surt at komme hjem uden medaljer

De danske curlingherrer indfriede begge målsætninger ved VM i Canada. Men skipper Rasmus Stjerne ærgrer sig.

Curlingskipper: Surt at komme hjem uden medaljer

Anføreren for de danske curlingherrer, Rasmus Stjerne, er skuffet og træt efter søndagens tabte bronzekamp mod Skotland ved VM i Canada.

Men han erkender også, at Danmark har været mere velspillende i flere af de foregående kampe, end da det netop betød allermest.

- At vi ikke kommer hjem med en medalje, er en lille smule svært lige nu, når man har arbejdet så hårdt for det. Og vi føler faktisk, at vi var tæt på i begge kampe, siger Rasmus Stjerne til Ritzau.

I den første kamp i slutspillet tabte Danmark knebent til favoritterne fra Canada, mens dysten om bronzemedaljerne endte med et snævert nederlag på 6-7 efter en højdramatisk afslutning på anlægget i Victoria på den canadiske vestkyst.

I tiende ende var kampen stadig åben, men Rasmus Stjerne sendte en upræcis sten af sted, og så var det for let for skotterne at afværge en dansk sensation.

- Det var en lidt ukarakteristisk kamp fra vores side med uprovokerede fejl hele vejen igennem, så det blev sværere, end vi har været vant til hele ugen, siger han.

- Vi troede på det til det sidste, men vidste også, at vi havde brug for lidt hjælp fra oven. Og det fik ikke. I den første kamp mod Skotland i den indledende runde var vi mere velspillende end i dag, konstaterer han.

- I dag laver han (Skotlands skipper, red.) to og tre point mod os, og det betød, at vi hele tiden skulle svare igen. Der var et eller andet, som ikke gik vores vej. Ikke på grund af nervøsitet. Vi havde lagt de store tanker fra os inden kampen, fortsætter han.

Fra curlingforbundets side er præstationen i Canada godkendt. Også selv om holdet ikke kommer hjem med de første VM-medaljer dinglende om halsen, siden herreholdet vandt bronze 1990.

- Overordnet har vi indfriet målsætningen om at komme med i slutspillet ved det her VM og kvalificere os til OL i Rusland næste år, fastslår Rasmus Stjerne.

OL er den største begivenhed inden for curlingsporten.

- Vores målsætning må være at komme op i den bedre halvdel. Vi har bevist, at vi kan være med i toppen. OL bliver dog også et større pres end et VM. Men vi spiller ikke for bare at være med. Drømmen (om en medalje, red.) vil altid være der, siger Rasmus Stjerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.