Cyberangreb er blandt de 10 alvorligste farer

Øverst på top-10 over katastrofer og ulykker står orkaner. Uforudsigelighed er en fast del af katastrofer.

Cyberangreb er blandt de 10 alvorligste farer

Cyberangreb er kommet med på listen over de hændelser, som samfundet skal være mest på vagt overfor.

I en rapport om de 10 største risici nævner Beredskabsstyrelsen cyberangreb, fordi den slags i dag kan få langt større konsekvenser end tidligere.

Det skyldes, at samfundet er blevet mere afhængigt af informationsteknologi.

Kun to typer af farlige hændelser skyldes personers onde vilje. Den ene er cyberangreb, mens den anden er terrorhandlinger. Begge står nederst på listen.

Øverst findes naturfænomener som orkaner og kraftig regn og skybrud.

Derefter følger pandemisk influenza og husdyrsygdomme. Og så kommer transportulykker, ulykker med farlige stoffer på land, forureningsulykker til søs og nukleare ulykker.

Om de vejrskabte katastrofer står der i rapporten, at der er en forhøjet risiko for, at stormene fremover vil stige i hyppighed og maksimal styrke.

Udviklingen vil føre til ændringer inden for byggeri og anlæg, plantning af træer og dimensionering af redningsberedskabet, hedder det.

Siden 1999 har der dog ikke været en orkan over Danmark. Men en særlig stærk storm i januar 2005 havde vindstød af stormstyrke. Fire mennesker mistede livet, og der skete skader for omkring fire milliarder kroner.

Formålet med at udpege risici er at ruste samfundet, både myndigheder og borgere, fremgår det af en pressemeddelelse fra Beredskabsstyrelsen.

- Nationalt Risikobillede giver et bud på, hvad vi er oppe imod i forhold til de 10 udvalgte hændelsestyper, udtaler direktør Henning Thiesen.

Han gør dog også opmærksom på, at uforudsigelighed er en fast del af alle større ulykker og katastrofer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.