Cykelboss forventer grusvej-ravage i Jylland

Det er en særdeles hård opgave, der venter rytterne under sommerens Post Danmark Rundt, mener løbsdirektøren.

Cykelboss forventer grusvej-ravage i Jylland

Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, der i år åbnes i Silkeborg, runder Sønderjylland og vanen tro slutter på Frederiksberg, bliver særdeles hårdt i år.

Det vurderer løbsdirektør Jesper Worre.

- Den er hård. Jeg kan ikke bedømme, om den er den hårdeste rute nogensinde, men de tre lange etaper i Jylland er jo som regel dem, der er meget hårde, og de er med, som de plejer, siger Worre.

De sønderjyske cykelfans blev de store vindere, da ruten til årets udgave af Post Danmark Rundt torsdag blev offentliggjort i Holbæk.

Løbet køres fra 31. juli til 4. august, og i år har arrangørerne valgt, at der skal køres flere etaper i det syd- og sønderjyske.

- Sønderjylland lå sådan lidt for tur. Sønderborg er en fast del af rutekortet hvert fjerde-femte år. Så vi ville gerne tilbage, siger løbsdirektøren.

Løbet skydes i gang i Silkeborg med en etape, der blandt andet går gennem Give og Billund og slutter i Varde. Her har løbsdirektøren indlagt en lille overraskelse.

- Jeg er meget spændt på grusvej-stykket. Det vil skabe noget ravage, og der vil være nogle defekter. Men nu er rytterne advaret, siger han.

Vanen tro byder lørdagen på to etaper. Efter den korte etape fra Høng til Asnæs venter en afgørende enkeltstart på 12,3 kilometer i og omkring Holbæk.

Men rytterne skal ikke tro, at lørdagens første udfordring bliver ren barnemad trods de bare 100 kilometer.

- Fjerde etape er ny, og den slutter med en virkelig, virkelig hård stigning, siger Worre.

- Tidligere har de ryttere, der satsede på enkeltstarten og klassementet, kunne slappe lidt af på halvetapen. Det kan de ikke denne gang, siger han.

Søndag er der helt som ventet opløb og festivitas på Frederiksberg, hvor løbets samlede vinder også skal hyldes.

Sidste år blev det danske etapeløb vundet af hollænderen Lieuwe Westra. Seneste danske vinder af løbet var Jakob Fuglsang, der vandt løbet tre år i træk - i 2008, 2009 og 2010.

Og netop en type som Fuglsang, vil også være et oplagt bud på en vinder i årets udgave af det danske etapeløb, vurderer Jesper Worre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.