Cykelboss vil bekæmpe doping med massive ændringer

UCI-præsident Pat McQuaid vil doping til livs med forskellige tiltag. Måske med færre ryttere på holdene.

Cykelboss vil bekæmpe doping med massive ændringer

UCI-præsident Pat McQuaid vil ændre kraftigt på cykelholdenes opbygning i et forsøg på at sikre, at rytterne vælger en karriere uden doping.

I en pressemeddelelse fortæller han, at han vil gøre holdenes stab omkring rytterne bedre.

- Nutidens og fremtidens cykelhold bør være bygget på en model, hvor rytterne skal være i centrum og er overvåget af et stort videnskabeligt team, siger han.

Pat McQuaids forslag er, at læger, trænere og sportsdirektører skal være bedre uddannet til at rådgive rytterne rigtigt, og der skal være en læge, træner og sportsdirektør for hver syv ryttere på holdet.

- Det vil give bedre mulighed for at rådgive og støtte rytterne, så man bedre kan styre deres arbejdsbyrde, løbsprogram og restitution.

Pat McQuaid mener også, at rytterne maksimalt bør have 80 løbsdage på en sæson.

- Dette kan kræve, at UCI er nødt til at reducere størrelsen af de enkelte cykelhold på World Tour-niveau og niveauet under med fem eller flere ryttere, fortsætter han.

Ireren tager desuden stilling i en debat, som har raset længe, når han siger, at han mener, at man bør finde en model, hvor de nye tiltag delvist bliver finansieret ved, at holdene får del i de tv-indtægter, som ellers udelukkende er gået til løbsarrangører.

Pat McQuaids pressemeddelelse kommer lidt mere end et døgn efter, at en anonym rapport beskyldte ham for at dække over doping i forbindelse med Lance Armstrong, lige som han, ifølge rapporten, bøjede reglerne for at Armstrong kunne gøre comeback.

Rapporten anklager ham også for, at ville dække over Alberto Contadors positive dopingprøve i 2010, og for at ville have bestikkelse fra en holdejer for at lukke holdet ind på World Touren.

McQuaid har selv kaldt rapporten for en smædekampagne.

Alverdens cykelledere skal vælge ny UCI-præsident i forbindelse med VM i Firenze om godt og vel to uger. Pat McQuaid skal i kampvalg mod briten Brian Cookson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst