Cykelekspert: Det er ikke godt for Bjarne Riis

Det er skidt for troværdigheden hos Saxo-Tinkoff, at Michael Rogers er testet positiv for spor af dopingstof.

Cykelekspert: Det er ikke godt for Bjarne Riis

Bjarne Riis nåede lige at få solgt sit cykelhold Saxo-Tinkoff til russeren Oleg Tinkov, inden den første kedelige nyhed om doping dukkede op.

Onsdag kom det frem, at der er fundet spor af det forbudte dopingstof clenbuterol i en urinprøve fra australieren Michael Rogers, som i år har været en af de bærende kræfter hos Saxo-Tinkoff.

Nyheden er hurtigt gået verden rundt, og i Norge mener cykelekspert på TV 2 Norge, Mads Kaggestad, at det er en skandale.

- Det er ikke godt for Bjarne Riis, at endnu en af hans store stjerner er testet positiv. For troværdighedens skyld er dette uanset hvad en skandale, siger Mads Kaggestad til VG Nett.

- Så får vi at se, hvad der sker videre. Det kan jo ske, at han bliver frikendt. I så fald rettes noget af skaden op, men alt, som har med positive dopingprøver i cykelsporten at gøre, er et kæmpe nederlag for sporten, mener Kaggestad.

Michael Rogers blev i 2003, 2004 og 2005 verdensmester i enkeltstart, og han var i år en af de få Saxo-Tinkoff-ryttere, som var i stand til at hjælpe holdkaptajn Alberto Contador i bjergene i Tour de France.

- For Rogers er det en tragedie. Så får vi at se, om han er skyldig eller ej. Men sådan noget vil være med til at rejse tvivl om det, han har opnået tidligere i karrieren.

- Hvis det er således, at han har en fortid som doper og har været bevidst om at fylde sig med ulovlige stoffer, så håber jeg, at han også bliver en af dem, som bidrager til at belyse problemet, siger Kaggestad.

Michael Rogers cyklede for Quick Step fra 2003, inden han skiftede til T-Mobile i 2006. I 2011 gik turen videre til Sky, inden han i år blev rytter under Bjarne Riis og Saxo-Tinkoff.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.