Cykeleksperter: Vild Vuelta-etape vil give svar

Vueltaens 11. etape vil vise, hvem der kan vinde løbet. Chris Froome virker til at blive stærkere og stærkere.

Seks bjergtoppe venter på cykelrytterne i Vuelta a Espana onsdag.

Bjergene er høje og lange, og det er næppe tilfældigt, at Movistars chef Eusebio Unzue kalder 11. etape for den hårdeste, han har set i Vueltaen i mere end 30 år.

- Det bliver et klassementbrag. Det bliver vildt, blandt andet fordi den er så kort, siger det Cult Energys sportsdirektør André Steensen, der er kendt som en dygtig taktiker.

Den hårde etape, som har både start og mål i Andorra, er kun på 138 kilometer. Det indbyder til, at de ryttere, som er ovenpå, vil køre stærkt.

- Etapen bliver et mareridt for gruppettoen. Jeg håber, at arrangørerne tager højde for det, når de regner tidsgrænsen ud, fortæller Steensen.

Hollænderen Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) fører løbet med 57 sekunders forspring til spanieren Joaquim Rodriguez (Katusha).

Dumoulin så stærk ud, da han på de sidste meter passerede Tour de France-vinderen Chris Froome (Sky) på en kort stigning på niende etape. Men hollænderen erkender, at de længere stigninger næppe bliver noget for ham.

Forhåndsfavoritter som Froome, Nairo Quintana og Alejandro Valverde (Movistar) er placeret inden for et sekund som nummer seks, syv og otte. De er henholdsvis 1.17 og 1.18 minutter efter Dumoulin.

Den tidligere Tinkoff-Saxo-rytter Anders Lund, som er ekspert hos TV2, tror på Froome.

- Favoritterne er kommet lidt sidelæns ind i løbet, fordi de havde et Tour de France i benene. Men vi så også sidste år, at Froome blev bedre og bedre. På niende etape så han virkelig ud til at være klar, siger Lund.

Steensen har omtrent samme teori.

- Jeg har hørt, at Froome er meget stærk, og jeg tror, han indtil nu har kørt lidt kalkulerende. Froome kører nok mere afventende, end Movistar gør, siger Cult-sportsdirektøren.

Astana-rytteren Fabio Aru blev nummer to i Giro d'Italia og er placeret lige foran Froome, Quintana og Valverde i den samlede stilling.

Aru og Rodriguez tror Steensen dog kun på som outsidere, men ikke mere end det.

- En rytter som Rodriguez bliver måske nok bedre, end han er nu, men han vil tabe for meget tid på enkeltstarten senere i løbet, vurderer Steensen.

Løbet slutter søndag 13. september i Madrid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst